Selena Gomez en haar struggle met social media: ‘Ik heb Instagram van mijn telefoon verwijderd’

selena gomez gewichtstoename

152 miljoen volgers op Instagram, wie wil dat nou niet? Nou, Selena Gomez weet soms niet wat ze ermee aanmoet. Al langere tijd spreekt de zangeres open over haar worsteling met social media, want: het maakt haar depressief. In een interview met het Amerikaanse programma Live with Kelly maakte ze opnieuw een statement: ze heeft de app van Instagram van haar telefoon verwijderd.

Samen met Cristiano Ronaldo en Ariana Grande staat ze in de top 5 van meeste volgers op Instagram, en juist daarom gebruikt Selena haar bereik om de toon te zetten. Niet zoals Kim Kardashian dat doet, met dagelijkse foto’s van absurde schoonheidsidealen, maar juist door afstand te nemen.

‘Ik denk dat het heel ongezond is voor jonge mensen, waaronder ik mezelf ook schaar, om compleet gefixeerd te zijn op alle comments die mensen onder foto’s plaatsen. Want uiteindelijk doet dat toch wat met je. Ik voelde me niet meer goed over mezelf, keek anders naar mijn lichaam, dat soort dingen,’ aldus Selena.

‘Daarom heb ik de app verwijderd en heeft iemand anders het voor mij op een telefoon staan. Als ik iets wil delen, dan doe ik dat via die persoon.’

Benieuwd wie naast Selena, Cristiano en Ariana de meeste volgers op Instagram hebben?

  1. Instagram (304 miljoen)
  2. Cristiano Ronaldo (170 miljoen)
  3. Ariana Grande (157 miljoen)
  4. Selena Gomez (152 miljoen)
  5. The Rock / Dwayne Johnson (146 miljoen)
  6. Kim Kardashian (141 miljoen)
  7. Kylie Jenner (137 miljoen)
  8. Beyoncé (128 miljoen)
  9. Lionel Messie (122 miljoen)
  10. Neymar (120 miljoen)


Op de hoogte blijven van de leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: ANP, beeld: Getty Images
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.