Deze series zijn perfect voor de nieuwe feature van Netflix

netflix

Je hebt het nieuws vast wel gehoord: je kunt nu ook offline Netflix kijken. Dat geldt nog niet voor alle content maar wel voor een aantal topseries. Dit is de crème de la crème en zeker het (offline) kijken waard.

Tekst Eline Krak

Stranger Things
Mocht je nog niet zijn begonnen aan deze serie, dan is daar nu de tijd voor! In 2017 komt namelijk het tweede seizoen online. ‘Stranger Things’ werd gebombardeerd tot meest populaire Netflix Digital Original-serie ooit en maakt volgend jaar kans op een Golden Globe. Extra leuk: de serie heeft verwijzingen naar klassiekers als ‘E.T.’ (1982), ‘Alien’ (1979) en ‘The Goonies’’ (1985).

Orange Is The New Black
Het leven in vrouwengevangenis Litchfield gaat niet over rozen, maar… soms is het ook wat je er zelf van maakt. Het gebeurt niet vaak dat Netflix een seizoen reserveert, maar ‘Orange Is The New Black’ is die eer dubbel en dwars waard. Seizoenen 5,6 en 7 zijn definitief on the way. De serie won al meer dan 25 prijzen en is een van de meest bekeken Netflix-parels ooit.

Narcos
Wie wil er nou geen kijkje nemen in het leven van drugskoning Pablo Escobar? Wij in ieder geval wel. Het derde en vierde seizoen zijn aangekondigd. De zoon van Escobar, Sebastián Marroquín, was overigens niet zo blij met de serie: hij zegt dat er aardig wat foutjes in zitten. Onder andere: Escobar’s favoriete voetbalclub was niet Atlético Nacional zoals in ‘Narcos’ maar Independiente Medellín. Ai. Pluspunt voor jou: deze serie vindt je liefje ook leuk om te kijken.

Unbreakable Kimmy Schmidt
De allereerste sitcom van Netflix ooit is van wat lichtere aard, maar daarom niet minder leuk. En met een schrijfster als Tina Fey is het volkomen logisch dat de grappen om te gieren zijn. De serie volgt de 29-jarige Kimmy Schmidt die zich aanpast aan haar nieuwe leven in New York, nadat ze is gered uit een apocalyptische sekte in Indiana. De titels van de afleveringen in de eerst twee seizoenen zijn hilarisch: ‘Kimmy Goes Outside’, ‘Kimmy Gets a Job!’, ‘Kimmy Is Bad at Math!’ en ‘Kimmy Makes Waffles!’.

Nog even samengevat: hoe kijk je Netflix-series offline?
Zorg dat je een goede wifi verbinding hebt, zodat je een aflevering of film kunt downloaden en zorg dat je genoeg geheugen op je mobiel of tablet hebt. Ga dan in de Netflix-app naar het menu en klik op ‘Available for Download.’ Hier kun je overigens ook zien welke series en films er nog meer beschikbaar zijn om te downloaden (onder andere ‘Sex and The City’!). Klik vervolgens op de serie die je wil downloaden, kies een aflevering uit en klik op de download knop aan de rechterkant. Bij ‘My Downloads’ kun je je aflevering bekijken.