‘Shitty photos’ zijn de nieuwste trend op Instagram en met deze app maak je ze

shitty photos

Wanneer jij een foto van jezelf in de zon met een heerlijk roseetje wil posten, wil je op z’n minst dat deze foto zo scherp mogelijk is, toch? Het liefst scherp, licht en van een hoge resolutie zodat iedereen kan zien hoe leuk je leven is. Haal die scherpe resolutie er maar af, want juist de shitty photos zijn in. Kijk maar bijvoorbeeld naar de foto’s van Kim Kardashian. 

Scroll je door Kim’s timeline heen, dan valt één ding op tussen de mix van selfies, snapchats en professionele foto’s: Kimmetje gooit er een korrelige Polaroid-filter overheen. En ze is niet de enige. Ook bijvoorbeeld Sofia Richie of onze eigen Claartje Rose Cliteur zijn fan van de korrelige trend. Geeft toch die vintage touch hè. Lijkt jou deze trend ook wel wat en sta je op het punt om naar zolder te rennen om die oude camera van stal te halen? Dat is niet nodig, want met deze apps kun je jouw mooie foto’s super makkelijk transformeren naar shitty pictures.

Glitche

Of je nou gaat voor dat retro effect of juist ieder detail van vorm wil veranderen, Glitche verpest jouw foto’s letterlijk. Ieder effect zorgt ervoor dat het lijkt alsof er iets mis is gegaan met je foto en dat is precies wat we willen.

VHS CAM

Herinner je je nog de tijden van de home videos? Waarbij je ouders gênante opnames maakten van jou en je zus? Met de VHS app kun je deze tijden weer herleven. Of het nu gaat om een foto of een video, deze app gooit er zo een jaren 90 filter overheen.

1967

Wil je je foto’s meer retro laten lijken? Dan is dit de app die je wil hebben. De filters zijn mooi, realistisch en makkelijk in gebruik.

Filmborn

In deze app kun je filters kiezen die zijn gebaseerd op echte films. Zo lijkt het net of jouw foto rechtstreeks uit je favoriete film komt.

Analog Cam Okinawa

Wil jij je foto’s een romantische touch geven met roze luchten, oranje zonsondergangen of kraakheldere horizons? Deze app heeft filters in alle kleuren.

RNI Films

Nog een makkelijke app voor al je korrelige foto’s!

8BitCamera

Ben jij dol op pixels? Met deze app kun je eindeloos pixel-spelen en lijken je foto’s rechtstreeks uit MarioKart te komen.

Color Splash

Zoals de naam al doet vermoeden, met deze app kun je je foto’s voorzien van verspatten. 

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron Elite Daily | Beeld iStock
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.