Zo gaan je waardevolle sieraden het langste mee

De meest tijdloze cadeaus zijn toch wel sieraden. De waardevolle accessoires gaan vele jaren mee. Althans, als je er goed voor zorgt.

Het is belangrijk aandacht en tijd te besteden aan je sieraden, anders worden ze gauw dof en vies. Maar hoe zorg je het beste voor je sieraden?

5 tips

Het maakt niet uit om welk sieraad het gaat, deze 5 tips zijn op alle soorten en materialen toe te passen.

1. Draag je sieraden niet tijdens intensief werk

Neem je de tuin eens goed onder handen of zit je middenin een verhuizing? Doe je sieraden af. Door intensief te werken met je sieraden om komen er sneller beschadigingen en krasjes op. Dit is makkelijk te voorkomen door ze even in je sieradendoosje te laten.

2. Kijk uit met chemische producten

Ook schoonmaken doe je beter zonder je accessoires. Chemicaliën hebben een slechte invloed op je sieraden. Zo kunnen er verkleuringen ontstaan. Dat wil je natuurlijk niet. Je ramen zemen dus even zonder je ringen om doen.

3. Pas op met je parfum of andere cosmetica

Spray nooit, maar dan ook nooit je parfum direct op je sieraad. Probeer het ook niet op het stukje huid te spuiten dat in contact komt met het sieraad. Hetzelfde geldt voor nagellak.

4. Doe je sieraden af als je gaat zwemmen en sporten

Deze tip is algemeen bekend en toch belichten we ‘m nog even. Zweet, zeewater en chloor kunnen een negatief effect hebben op je sieraad. Heb je per ongeluk toch gesport of gezwommen met je sieraad om? Spoel het dan direct af met water.

5. Berg je sieraden netjes op

Bewaar je sieraden apart van elkaar, vooral als je ze een tijdje niet draagt. Als je sieraden in hetzelfde doosje zitten, kunnen ze elkaar beschadigen. Zo blijven je meest waardevolle sieraden het langst mooi.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Lucardi | Beeld: Unsplash/Brooke Cagle