Sjaals etc. voor kale koppies

Zou Geert Wilders toen hij het idee voor zijn ‘hoofddoekjestaks’ uitsprak bedacht hebben dat hoofddoeken niet alleen door Islamieten worden gebruikt? Wat had hij willen doen met vrouwen die kanker hebben (gehad) en een sjaal om hun kale koppie dragen? 

Wilders’ plan is inmiddels verworpen, dus gelukkig hoeven noch moslima’s noch kale dames zich er nog druk om te maken. Vooral vrouwen die hun haar door een chemokuur hebben verloren, kunnen hun kostbare energie denk ik wel voor betere dingen gebruiken.

Ik kan mij goed kan voorstellen dat je liever niet met een kaal hoofd de straat op gaat, al is het maar omdat dat gewoon koud is! Online winkels zijn daarvoor een uitkomst. Mooie sjaals die je ook als hoofddoek kunt dragen, vind je bijvoorbeeld op Perfecly basics. Ook de sites bouffante.nl en mooihoofd.nl hebben een uitgebreide collectie sjaals en hoofddoeken.

Je snapt vast dat deze blog naar aanleiding van Oktober borstkankermaand is. Wereldwijd wordt er van alles georganiseerd om borstkanker onder de aandacht te brengen. Veel vrouwen waarbij de ziekte wordt geconstateerd, moeten een borstoperatie ondergaan. Een waanzinnig ingrijpende verandering in de manier waarop zij zichzelf zien maar ook hoe anderen hen zien. 

Gelukkig hoeft de buitenwereld er niet al te veel van te merken, er zijn tegenwoordig genoeg borstprothesen en prothese-bh’s te krijgen. Op Ladyservice.com bijvoorbeeld, of bij rosesbodycare.nl

Maar omdat veel dames geen prothese-bh kunnen of wíllen dragen, bestaat er ook mooie kleding voor vrouwen met één borst. Op onder andere Mammoshop.nl vind je dat. Die site noemt zich zelfs dé webshop voor vrouwen met borstkanker.

CC foto: Jennifrog