Bereid je voor: aankomende week wordt het koud, kouder, koudst

Eindelijk is ons koude kikkerlandje weer eens ondergedompeld in een lekker dik pak sneeuw. En voor de sneeuwliefhebbers onder ons is er goed nieuws! Door de extreme kou aankomende week zal het voorlopig nog wel even blijven liggen. 

Onder nul

De temperatuur komt maandag in het hele land niet boven het vriespunt uit, meldt Weer.nl. Het wordt waarschijnlijk niet warmer dan -1 graden. In de kustregio’s waait het maandagochtend nog flink als gevolg van de storm Darcy. In het binnenland is er een stuk minder wind.

Verse sneeuw

In het oosten en zuidoosten kan maandag nog 1 tot 3 centimeter sneeuw vallen. De nacht van maandag op dinsdag is op veel plaatsen nog bewolkt met een temperatuur van ongeveer -7. In gebieden waar het opklaart kan het -15 worden.

Weer eens iets anders dan een hittegolf

Het koude weer houdt voorlopig aan. Volgens WeerOnline is er grote kans op een koudegolf. Dat is het geval als de temperatuur in De Bilt vijf dagen op rij onder nul blijft en er op drie dagen een temperatuur beneden -10 graden wordt gemeten. De laatste koudegolf in ons land was in 2012.

Eind van de week het koudst

Donderdag, vrijdag en zaterdag lijken volgens Weer.nl de koudste dagen te worden. Dan kan het ’s nachts afkoelen tot -20 graden. Daardoor neemt de kans op goed ijs om op te schaatsen wel toe, vooral zaterdag zou daarvoor geschikt zijn, meldt de weersite.

Lees ook:
Dit moet je weten voordat je gaat lopen in de sneeuw met je hond

BN’ers in de sneeuw

Het is jaren geleden dat er zóveel sneeuw viel in ons land, dus behalve het ‘gewone’ volk kon ook de bekend Nederland hun geluk niet op in de kou. Ze deelden massaal foto’s en video’s van de sneeuwpret, inclusief sneeuwballen gooien, sneeuwpoppen en sneeuwengelen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: Flair | Beeld: Pexels