Soundos El Ahmadi kan niet tegen onrecht

Soundos El Ahmadi (31) is cabaretière, maar je kent haar vast van Shouf Shouf Habibi. Ze werd tweede in Wie is de Mol? en presenteert programma’s, maar tegenwoordig staat ze vooral op de planken.

Ei kwijt
Op het podium voelt ze zich helemaal thuis. “Ik hoor op het podium. Dit is het enige wat ik kan. Ik wilde eigenlijk acteren, maar werd alleen maar gevraagd voor rollen van een Marokkaans meisje en dat wilde ik niet meer. Ik heb meer talenten dan alleen dat. En dus ben ik comedy gaan doen. Achteraf de beste keuze die ik had kunnen maken. Ik kan er mijn ei kwijt.”

Janken
In het begin van haar carrière sloeg kritiek er hard in. “Als ik slecht speel, werd dat onomwonden tegen me gezegd door collega’s. In het begin vond ik dat moeilijk. Ik huil erg makkelijk. Er zijn genoeg momenten geweest dat ik moest huilen, maar dat deed ik dan op de wc. Man, hoe vaak ik daar stiekem heb staan janken. Ik stond onder druk, was in mijn proefperiode en wilde het vooral goed doen. Nu kan ik er beter mee omgaan.”

Onrecht
Ook kan ze absoluut niet tegen onrecht en discriminatie. “Mijn man stelde laatst voor om naar Parijs te gaan. Ik wil best met hem weg, graag zelfs, maar niet naar Parijs. Ik ben boos op Parijs. Een stad waarin wordt geprotesteerd tegen homo’s, daar wil ik niet zijn. Ik heb het überhaupt niet zo op Frankrijk.”

Nep
Soundos heeft een hekel aan mensen met twee gezichten. “Ik heb ook wel eens gehad dat ik iemand moest interviewen die me amper aankeek en stond te zuchten. Hij had ook baat bij dat interview, hoe moeilijk is het dan om gewoon een beetje leuk, of op z’n minst humaan te doen? Later zag hij me met een vriend, die een mutual friend bleek en was hij all over me. Dan heb ik echt neigingen om zo iemand zijn armen te breken. Die mensen wil ik ook niet om me heen hebben. Mensen met twee gezichten halen me uit mijn evenwicht.”

Lees het volledige interview in Viva 33 die vanaf woensdag 7 augustus in de winkels ligt.