‘Spannende molactie’ in Heel Holland Bakt zorgt voor hilariteit op social media

Als je als trouwe taarten-fan Heel Holland Bakt kijkt, denk je misschien niet gelijk aan jokers, vrijstellingen en complotten. Ofwel: aan Wie is de Mol. Toch hebben die 2 kijkcijferknallers wat met elkaar gemeen gehad dit weekend. 

Want er was namelijk sprake van een heuse, spannende ‘molactie’ in Heel Holland Bakt. En dat nog wel in de speciale Nieuwjaarsaflevering waarin de champagne klonk en Daniel zelfs prachtige glitteroogschaduw uit de kast trok.

Foetsie

Want wil nou het geval? De thuisbakkers moesten saucijzenbroodjes maken. Wie kent ze niet? Het heerlijke broodje gevuld met vlees, vega of zelfs vis, maar natuurlijk met een buitenkant van bladerdeeg. En bladerdeeg zelf maken? Dat betekent oneindig vaak kneden, rollen en opvouwen. Zo creëer je de mooiste laagjes, natuurlijk. Bakker Sabine baalt echter als een stekker: haar zorgvuldig gevouwen deeg dat ze in de koelkast had gelegd, was opeens spoorloos verdwenen… Ofwel: haar deeg is gestolen door één van de andere kandidaten. En dat zijn inderaad eerder taferelen die je bij een programma als Wie is de Mol verwacht.

Sabinotage

‘Serieuze sabotage’, klinkt het nu massaal op social media. Want nu de programma’s 1 dag na elkaar op televisie te zien zijn, kunnen kijkers niet anders dan de complotten bundelen. Ofwel: zit er ook een Mol in Heel Holland Bakt, dit jaar? ‘Ik heb in de app mijn punten ingezet op Elizabeth en Daniel. En jij?’, grapt iemand op Twitter, doelend op de Mol-app waarin je mee kunt raden wie de Mol is van dit jaar. ‘Deeggate’, wordt het nu al genoemd. Of: ‘Heel Holland Molt’. Ach ja, het is ook allemaal wat. Piekfijn bladerdeeg dat is gepikt en ook niet wordt teruggevonden óf teruggegeven… Gelukkig voor Sabine mag ze een stuk deeg lenen van kinderarts Thijs. De held van de avond.

En cheers

Wat nog meer opvallend was aan de 2e aflevering van HHB? De champagnejurk van Janny, natuurlijk:

Plus de mislukte porties van gelukskoekjes:

En dan natuurlijk de afvaller van deze week… Helaas waren de baksels van Roelof het minst goed gelukt dit keer, en moest hij naar huis. Daniel werd meesterbakker van deze week. We verheugen ons alweer op alle (mis)baksels van volgende week zondag. Zou er iemand een vrijstelling krijgen…?

Bron: Twitter, Flair | Beeld: Omroep Max, Heel Holland Bakt
Tessa (31) is Redactiemanager Online van VIVA en VIVA Mama. Ze woont in Amsterdam met haar man en zoontjes. Ze is moeder van een tweeling, Bodi en Daaf (1). Volg haar dreumesavonturen op Instagram: @tessaheinhuis.