Huisje, boompje, geestje

Zo op het eerste gezicht zijn dit doodnormale kerels. Maar schijn bedriegt. Deze week in VIVA: vier stoere mannen over hun zesde zintuig.

SUCCESNUMMER

Reny Haakmeester (33) is numeroloog. Al tien jaar wordt hij ingehuurd voor beurzen, dancefeesten en vrijgezellenfeesten. Hoe hij het doet? Hij kijkt naar iemands geboortedatum en naam, maakt een optelsom en daar rollen een aantal getallen uit die een betekenis hebben. Kijk op renyhaakmeester.com.

“Sommige denken dat ik de hele dag op een roze wolk zit en met dolfijnen communiceer. Ik kan natuurlijk ook in een jurk komen, maar ik ben niet geïnteresseerd in afstand, ik wil erbij horen. Ik ben normaal. Ik eet en schijt, net als iedereen. Andere mensen kunnen schilderen, boekhouden of metselen en ik heb wat van numerologie, de magische betekenis van getallen, meegekregen.”

HIJ ZIET DEAD PEOPLE

Stefan Hogendoorn (37) is evidential medium. Hij leest energieën en legt contact met overledenen. Ook is hij auteur van de spirituele roman ‘Hiervoor en hiernamaals’. Meer info op zijn site dewegvooruit.nl.

“Om acht uur ’s avonds ben ik op mijn best. Helder en klaarwakker. Dan komt de meeste informatie door. Zie het als een radiofrequentie vinden: eerst even zoeken, maar daarna heb je een goeie verbinding. Zodra ik tijdens een consult in de ik-vorm ga praten, weet ik: ik zit in een goeie flow. Soms is medium zijn ook best lastig. Zo kreeg mijn stiefmoeder de diagnose longkanker en wilde ze weten of ze beter werd. Wat moet ik op zo’n moment? Moet ik het eerlijk zeggen als ik doorkrijg dat de chemo niet aanslaat? Tuurlijk niet. Ik kan niet alles zeggen, ook vanwege beroepsethiek en omdat ik er ook weleens naast kan zitten. Ik blijf een mens.”

HULP IN DE LEVENSHOUDING

James van Weeren (44) begon 25 jaar geleden als kaartlegger, maar is vooral ontwikkelaar van psychologische methodieken. Momenteel werkt hij aan UP-grade Yourself. Hij geeft energetische sessies, intuïtieve ontwikkeling en hypnosesessies. Meer op blijvenzijn.nl

“Twintig jaar geleden kwam er een vrouw op consult. Ze trok een kaart waaruit bleek dat ze zou gaan trouwen met een rijke man. Ik zag alleen dat hij niet lang te leven had, dus adviseerde ik haar alles financieel goed te regelen. Een halfjaar geleden belde ineens haar moeder. Ze vertelde dat haar dochter een succesvolle zakenman was tegengekomen. Nadat ze twee kinderen hadden gekregen, drong ze er bij hem op aan dat hij alles financieel moest regelen voor de kinderen, mocht er iets gebeuren. Zo gezegd, zo gedaan. Een week later reed hij zichzelf dood. Vanuit normen en waarden werk ik nu nooit meer met de dood in de kaart, maar soms zou ik dat wel moeten doen. Ik heb dat gezin ermee geholpen.”

ALLESZIENER

Henk Jan Akse (42) is eigenaar van mediumplein.nl. Henk Jan haalde de halve finale in het tweede seizoen van ‘Het zesde zintuig’. Hij is spiritueel coach en medium. Met vooruitziende blik voorspelde hij onder andere dat de zaak Vaatstra opgelost zou worden. Check henkjanakse.nl

“’Wat zie je bij mij?’ Dat is op feestjes vaak het eerste wat mensen aan me vragen. Soms bloedirritant, hoor. Als een tandarts een club binnen stapt, zegt niemand: ‘Wil je even in mijn mond kijken?’ Ik heb me lang onbegrepen gevoeld. Als ik zei dat ik overleden mensen zag, vonden mensen me een angsthaas. Ik zie ze niet zoals bij de ‘Ghost whisperer’: plop, daar staat een overledene. Nee, de spirit pakt zich samen als schim. Net als wanneer je zomers naar het asfalt kijkt. Maar ik zie niet alleen, ik voel ook energie, ruik geuren en hoor woorden. Lang rustte daar een taboe op, nu is dat gelukkig minder.”

Geloof jij in de spiri-wereld? Ooit iets onverklaarbaars meegemaakt? Of heb je er niets mee? Laat dan hieronder jouw berichtje achter.

Bron: VIVA 04
Beeld: Maria Stijger