Spoiler alert: Dit zijn mogelijk de eerste afvallers van Expeditie Robinson

afvallers expeditie robinson

Het blijft leuk om te speculeren wie er het eerst afvalt bij Expeditie Robinson. Reden voor social media-analist Jaap van Zessen om het social media-gedrag van de kandidaten te bestuderen en zo voorspellingen te doen. Handig, want hij had het al bij het rechte eind toen hij onthulde welke BN’ers zouden meedoen…

Social media

Niet elke deelnemer van Expeditie Robinson heeft zich stilgehouden tijdens de opnames die tussen 4 juni en 4 juli 2017 plaatsvonden. Sommige kandidaten waren namelijk toen toch actief en zouden dus vroegtijdig het programma hebben moeten verlaten.

Lil’ Kleine

De kandidaat die als laatst onthuld werd, zou als een van de eerste weer naar huis gaan. De zanger was in 3 juni nog in Nederland en trad op bij de Flying Dutch. Op 11 juni plaatste hij dit leuke kiekje vanuit de Filipijnen. Volgens van Zessen kun je niet zo’n foto plaatsen als je nog op een onbewoond eiland zit en dat zou er op wijzen dat Kleine toch al vrij vroeg het veld moest verlaten. Een week later deed hij nog een Q&A op Facebook, dat dit vermoeden nog extra bevestigde.

MØRE LIFE 🌸

A post shared by Lil Kleine (@lilkleine) on

Danny Froger

Alhoewel Danny niks verklapte via zijn eigen social media, verraadde hij zichzelf toch via het Instagram-account van zijn hond. Op 27 juni was het baasje namelijk eindelijk weer thuis. Daardoor zal hij niet als een van de eerste naar huis gaan, maar de finale zal hij niet halen.

Mijn allerliefste schatjes❤️🐾 #love #puppy #sjaak #follow @sjaakdechow @dannyfroger

A post shared by Ann Dominique Wilten (@anndominique) on

Richard Witschge

Samen met zijn dochter Joëlle doet Richard mee aan dit avontuur. Toch was de oud-voetballer te zien in een item van Telegraaf TV op 22 juni. De opnames van Robinson waren op dit moment pas halverwege.

Roeland Fernhout

Niet Roeland zelf, maar acteur Jeroen Spitzenberger heeft verklapt dat Roeland weleens eerder terug zou kunnen zijn van het eiland. Op 20 juni plaatste hij een foto waarop hij samen met Fernhout een scène opneemt. En twee dagen later is te zien hoe deze scene gemonteerd werd. Daaruit kun je concluderen dat Roeland rond die tijd alweer aan het acteren was.

Marieke Elsinga

Op 4 juli was ze alweer terug bij RTL Late Night. De presentator verklapte daar herstellende te zijn van een infectie. Infectie + onbewoond eiland = Robinson. Daarnaast plaatste ze op 19 juni ook al een selfie vanuit een zonovergoten zwembad. Jaap van Zessen geeft toe dat het kan dat Marieke van de analyses afweet en daarom dit kiekje postte om iedereen om de tuin te leiden.

Dit was het beste idee ooit! #zen #vakantie #joejoe

A post shared by Marieke Elsinga (@mariekeelsinga) on

Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Een grote droom is dan ook om een keer naar de Toppers te gaan, maar tot die tijd moet ze het doen met haar slechte afspeellijst op Spotify. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken.