Spreid je benen maar!

Hoe makkelijk is dit? Niet meer zeulen met een hip kleedje maar hop, benen spreiden en eten maar!

De harembroek, die wijde flodderbroek waarvan het kruis tussen je knieën hangt, deed een aantal jaren geleden al zijn intrede in het straatbeeld. Je vindt ze vreselijk of geweldig, een gulden middenweg is er niet. En nu heeft een Italiaans bedrijf een nieuwe variant bedacht: de picknick jeans.

Tafeltje dekje
De jeans zien eruit als een gewone, wijdvallende spijkerbroek, maar met de grijze flap tussen je benen tover je dus zo een tafeltje tevoorschijn. Je gaat in kleermakerszit zitten en hop: tafeltje dekje, ezeltje strekje. Daarnaast zit er ook een speciale zak op de jeans die bedoeld is voor een blikje frisdrank, bier of andere picknicksnuisterijen.

Ik ben aan het fantaseren geslagen. Goed, ik ben het soms zat om met kleed en al naar het park te gaan en dan de helft te zijn vergeten. Dus als het kleed al van de to-bring lijst af kan, fijn! En hoe lekker ook als je ergens buiten spontaan een versnapering hebt gescoord en je een tafeltje bij de hand hebt? Geen gedoe meer met evenwicht op de knieën, drankje bij de hand. Top voor festivals!

Kutkleedje
Maar what to do aan de wijn-, mayonaise- en andere etens- of drinkvlekken? Ik kan soms wat enthousiast zijn met eten en drank en dan is de multifunctionele broek een bummer. Niemand, mijzelf incluis, zit te wachten op de wat-heb-ik-vandaag-allemaal-gegeten-en-gedronken-vlekken.

De bier- wijn-, sigaretten- en tapenadevlekken kunnen zich behoorlijk opstapelen na een dag park of strand en vergeet je grasbillen niet. Een spontane afterborrel in de kroeg kan je wel op je buik (lees: broek) schrijven. De opmerking ‘Wow meid, wat een lekker broekie heb je aan, spreid je benen eens?’ hoef ik niet te horen. Evenmin als ‘Wat een kutkleedje, hahahahaaa!’ De picknickbroek is denk ik vooral onpraktisch en oncharmant. Kan iemand mij overtuigen?

Beeld©: Acquacalda