Steeds meer aandacht voor een maatje meer: deze winkels vervangen hun paspoppen

grotere paspoppen

Niet alleen op de New York Fashion Week zagen we vorige week meer volslanke modellen dan ooit. Ook steeds meer winkels kiezen voor paspoppen met een maatje meer.

De tijd dat alle paspoppen maatje 36 hadden, is voorbij. Tegenwoordig kiezen steeds meer winkels voor varianten met een grotere omvang. Zo kwam H&M onlangs met zelfontworpen poppen met bredere heupen en schouders. Deze zijn bedoeld om de kleding optimaal tot z’n recht te laten komen en de diversiteit aan lichaamsmaten te weerspiegelen. Ze worden stapsgewijs in alle winkels geplaatst.

Volgens de modeketen gaat het om een continue verandering: eerder werden ook al de schouders en heupen van de poppen breder gemaakt. Welke maat de nieuwe poppen hebben, wil H&M niet zeggen.

Etalagepoppenbedrijf Gruppo Corso bevestigt de trend, zo meldt RTL Nieuws. Hoewel de meest verkochte pop nog steeds maat 36 heeft, wordt er steeds meer gevarieerd. Zo kiezen winkels ervoor om een paar poppen met een grotere maat neer te zetten. Neem bijvoorbeeld C&A, waar je tussen de poppen met maat 36-38 ook volslanke poppen met maat 42-44 vindt.

Wat vind jij, zouden er meer volslanke etalagepoppen moeten zijn?

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomeraanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron RTL Nieuws | Beeld iStock
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.