Steffi de Pous geeft de #VIVAVEER aan Afke Reijenga

Afke Reijenga

Iedereen die lef heeft, z’n hart volgt en lak heeft aan wat een ander denkt, verdient volgens ons een veer in z’n kont. Daarom organiseren we de VIVA Veer-estafette, zodat die mensen ook eens hóren dat ze zo inspireren. Vorige week gaf Sanne Vogel de VIVA Veer aan Steffi de Pous, die ’m op haar beurt doorgeeft aan actrice Afke Reijenga.

Productie: Michelle Bakker

Waarom Afke volgens Steffi een veer verdient

Duizendpoot
De in Noord-Brabant geboren Afke Reijenga (47) heeft in haar leven al van alles gedaan. Zo speelde ze onder andere in de soap 
‘Onderweg naar morgen’ en de film ‘Naar de klote!’ Maar ze is ook kunstenares, presentatrice, model en muze geweest. Sinds een aantal jaar heeft ze haar drukke bestaan achter zich gelaten en is ze yogalerares.

Veerkracht
“Afke is altijd een ruig meisje geweest. Ze ging van feestje naar feestje: echt het sex, drugs & rock-’n-rollleven. Volgens mij heeft ze toen een fantastische tijd gehad, maar er kwam een moment dat ze klaar was met externe middelen. Ze gooide haar leven radicaal om.”

Buitenstebinnen

“Ze verbrak haar relatie (met kunstenaar Micha Klein, red.) 
en is naar het buitenland vertrokken. In plaats van het geluk van buitenaf te zoeken, ging ze op zoek naar zichzelf. Toen ze terugkwam, besloot ze mensen te helpen. In de breedste zin 
van het woord. Ze hielp bijvoorbeeld een tante met alzheimer en een depressieve vriend, maar ze hielp ook mee met mijn stichting Because We Carry.”

Rock’n yoga
“Ze besloot ook een yoga-opleiding te doen en nu rockt ze ’m echt als yogadocente. Afke zegt dat het leven niet altijd makkelijk is, maar maakt er het beste van en is daarin een voorbeeld voor iedereen. Ik ben echt fan van haar en ze verdient een dikke veer in haar lieve, leuke bips!”

Afke’s reactie

Afke: “Nou, wat lief zeg! Het klopt inderdaad wat Steffi vertelt: ik leefde een druk en hectisch leven, reisde van Tokio naar Parijs en van Parijs naar New York. Een paar jaar geleden ging opeens de knop om. Ik was een beetje kwijt waar ik echt gelukkig van werd en besloot toen al mijn schepen achter me te verbranden. Het was tijd voor een nieuwe start: een nieuw huis, een nieuw leven, een nieuwe invulling. Momenteel voel ik me goed, ik zit goed in mijn vel. Super dat ik de VIVA Veer heb gekregen!”