Hoop voor Steven Avery? ‘Beruchte gevangene bekent moord op Teresa Halbach’

Making a murderer

Wie Making a Murderer heeft gezien weet dat de weg naar vrijlating voor Steven Avery elke keer langer lijkt te worden. Elk sprankje hoop eindigt vrijwel in een deceptie. Maar deze onthulling kan toch wel echt eens zijn vrijlating betekenen.

Een gevangene in Wisconsin zou namelijk bekend hebben Teresa Halbach te hebben vermoord. Deze bekentenis zou gegeven zijn aan de film crew tijdens de opnames voor het vervolg van Making a Murderer, zo onthult director Shawn Rech. Hierbij bevestigt hij ook dat dit statement niet komt van Avery of zijn neefje Brendan Dassey.

Berucht

Hij verklaart: ‘Aangezien het werd opgebiecht door een beruchte veroordeelde moordenaar uit Wisconsin, voelen wij ons verantwoordelijk om alle mogelijke bewijsstukken aan wetshandhavings- en juridische teams te leveren.’ De politie bekijkt momenteel of ze deze bekentenis kunnen verifiëren.

Beloning

Deze nieuwe informatie komt niet helemaal uit de lucht vallen: niet kort daarvoor had de advocaat van Avery, Kathleen Zellner, namelijk een beloning van $100.000 dollar uitgeloofd voor wie waardevolle informatie kon verschaffen over deze zaak. Na deze bekentenis tweet ze dan ook: ‘We hebben de handgeschreven bekentenis op zaterdag ontvangen. Het is waardeloos tenzij het wordt bevestigd. #MakingAMurderer2 #WorkingOnIt #NotsoFast’ Wordt vervolgd dus maar weer…

Bron: Pretty52 | Beeld: Still
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!