Stiekem Instagram stories bekijken? Dat doe je zo

We geven het niet altijd toe, maar hoe heerlijk zou het zijn om ongestoord Instagram stories te kunnen kijken zónder je zorgen te maken over of je crush het kan zien. Helaas maakt Instagram het zo’n beetje onmogelijk om de stories anoniem te bekijken. Althans, er is dus een klein trucje. Gelukkig zijn wij niet te beroerd die met je te delen.

Hoe kijk je stiekem een Instagram story? Hou vast, hier volgt een stappenplan.

Stiekem Instagram stories bekijken

1. Open Instagram en zoek bovenin naar het verhaal dat je graag wilt zien. Klik niet op het verhaal, maar klik op het verhaal links of rechts van het verhaal dat je wilt zien. Deze ga je kijken.

2. Tijdens de video druk je op pauze. Dat doe je door het scherm ingedrukt te houden.

3. Let op: de truc komt nu. Laat het beeld heel even los en swipe dan half naar rechts, terwijl je opnieuw je vinger op het scherm houdt. Wat Instagram dan doet is je een sneak peek laten zien van de volgende story. Als dat de story is van de persoon die je aan het stalken bent krijg je daar dus een fractie van te zien. En laten we eerlijk zijn: een fractie is beter dan niets.

Oefen eerst

Het is heel belangrijk eerst te oefenen! Laat je los terwijl de story die je daarvoor keek is afgelopen, word je gesnapt. Test het dus vooral eerst bij de stories van vrienden en vriendinnen voordat je overstapt naar het échte werk. Wil je er zeker van zijn dat je niet per ongeluk toch helemaal naar de story kijkt, kies dan altijd voor de story na die van je person of interest. 

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Unsplash/Kate Torline