Stop de snurkterreur: borstband tegen snurken in de maak

snurkende partner oplossing

Weinig dingen zijn zo irritant als een snurkende partner. Ben jij helemaal klaar met de slapeloze nachten als gevolg van zijn geronk? Een oplossing lijkt eindelijk dichtbij.

Philips lanceert binnenkort de SmartSleep Snoring Relief Band. Dit is een antisnurk-borstband die slaaphouding van de gebruiker meet via een sensor. Snurken komt vaak voor als iemand op z’n rug ligt. De Snoring Relief Band zorgt er met behulp van lichte vibraties voor dat de slaper een andere positie aanneemt.

De borstband wordt komend weekend gepresenteerd tijdens techbeurs IFA in Berlijn. Nog dit jaar moet het product beschikbaar zijn in de Verenigde Staten. Europa volgt in 2020.

Snurkfeitjes

Nederland telt zo’n vier miljoen chronische snurkers. Hiervan is 60 procent man en 40 procent vrouw. De grote boosdoener van het probleem is de tong. Doordat de tongspier verslapt tijdens de slaap, zakt de luchtweg in en ontstaat er vernauwing. Hierdoor komen trillingen vrij, en voilà, daar is je snurkgeluid.

Wist je trouwens dat snurken in de familie kan zitten? De bouw van je lichaam en de genen kunnen de oorzaak zijn. Ook alcohol, medicijngebruik, overgewicht en bij wisselende hormoonspiegels kunnen snurkgeluiden veroorzaken.

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.