Succesvolle serie ANNE+ krijgt film

Anne+ film

Voor wie ‘m niet gezien heeft, ANNE+ is een serie waarvan tot nu toe twee seizoenen verschenen zijn. We volgen het turbulente liefdesleven van Anne, die veel vriendinnetjes heeft, stopt en weer begint met werken en die verrassend vaak het leven overpeinst terwijl ze op de fiets door Amsterdam scheurt. En na twee seizoenen is het dan zover: een ANNE+ film.

Heerlijk vermaak, die serie. En dat hebben producent Millstreet Films en distributeur Dutch FilmWorks ook gezien, want die maakten vandaag bekend dat er een bioscoopfilm komt van de serie. De bedoeling is dat de film eind september in de bioscopen verschijnt. De makers van de film zijn overigens hetzelfde als die van de serie: Hanna van Vliet (hoofdrolspeler die we eerder al interviewden), scenarist Maud Wiemeijer en regisseur Valerie Bisscheroux.

Film borduurt verder

De film borduurt verder op waar de serie gebleven is: Anne is van plan om met haar grote liefde Sara te emigreren naar Montréal. Maar vlak voordat ze weggaan, keurt haar uitgever het manuscript dat ze heeft ingediend voor haar eerste boek af: wat heeft Anne nou eigenlijk te vertellen? Noodgedwongen gaat Anne op zoek naar wat ze wil in het leven, want niet alleen haar hoofdpersonage lijkt te zijn afgedwaald.
Tekst gaat verder onder post

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ANNE+ (@anneplus)

Lovende kritieken voor serie ANNE+

De reeks kreeg zowel binnen Nederland als in het buitenland lovende kritieken door onder andere de verfrissende stijl en queer-representatie. Zo werd ANNE+ twee keer genomineerd voor een Prix Europa en geselecteerd door diverse internationale filmfestivals. De eerste twee seizoenen zijn te bekijken via NPO Start. Vanaf 4 maart is de serie ook in z’n geheel te zien op Netflix in Nederland en voor het eerst ook in België.
Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief
Bron: ANP, Instagram, BrunoPress
Selien (27) woont in Kortenhoef, een klein dorpje nabij 't Gooi, met haar vriend en hun Roemeense hond Bimmer. Verwondert zich dagelijks over duizend en één dingen, valt regelmatig over haar eigen voeten en beoefent (zonder enig sportief talent) alle mogelijke sporten om in shape te blijven, maar laat chocola nooit staan. Voor freelance avonturen volg je haar via Instagram op @selienkoster