SuperTrash vraagt dan tóch faillissement aan

Jarenlang was ze het hoofd van SuperTrash en wist ze het merk groot maken. Des te zwaarder was het dan ook voor ex-CEO en aandeelhouder Olcay Gulsen, toen ze gisteren uit bed werd gebeld met een verdrietige mededeling: SuperTrash is failliet verklaard. ‘Of ik als aandeelhouder even mijn handtekening wilde zetten onder het besluit te stoppen.’

De afgelopen drie jaar raakte het modemerk in zwaar weer en werden verschillende winkelpanden al gesloten. Maar dat het nu faillissement moet aanvragen, dát had Olcay naar eigen zeggen niet zien aankomen. “Ik had gehoopt dat we het dieptepunt achter de rug hadden en weer aan het opbouwen waren. Ik wist echt niet dat, toen ik vier weken geleden het stokje overdroeg, dat het faillissement nu al een feit zou zijn.”

Topjaren

Het modemerk kende namelijk ook enorme topjaren. Zo verschenen grote sterren als Lady Gaga en Kendall Jenner regelmatig met een item uit de collectie op de rode loper. Toch is er van dat succes nu helaas nog maar weinig over. “Ik ben nu eenmaal een emotionele ondernemer die graag dingen wil laten groeien. Bij nader inzien heb ik niet adequaat genoeg op ontwikkelingen binnen het bedrijf gereageerd.”

Doorstart

De business babe hoopt nog wel op een eventuele doorstart, al zal dit besluit uiteindelijk bij de curator liggen. ‘Ik ben duidelijk tekort geschoten. Ik hoop dat het bedrijf na dit ernstige gebeuren door kan gaan, ook zonder mij.’ En daarmee ziet de voormalige CEO ‘haar’ SuperTrash op een verdrietige manier ten einde komen. “Ik ben weliswaar nu minderheidsaandeelhouder, maar ik heb er natuurlijk wel veel geld in gestoken. Het is toch mijn kind, mijn levenswerk.”

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron: AD | Beeld: ANP