Suprise! Kanye West stelt release van nieuw album weer uit

Kanye West releasedatum album

Donda, het nieuwe album van Kanye West dat vandaag uit zou komen, is uitgesteld. Het is niet voor het eerst dat het album niet verschijnt op de aangekondigde datum. Zijn album Jesus Is King stond gepland voor 2018 en kwam uiteindelijk op 25 oktober 2019 uit.

Niet tevreden

Dinsdag deelde Kanye nog een tweet: ‘De focus gaat nu op muziek. Donda komt vrijdag,’ schreef hij. In het verleden stelde hij releases op het allerlaatste moment uit, omdat hij nog niet tevreden was. Fans zagen het al aankomen, maar dat maakt de teleurstelling niet minder.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Promotiestunt

Kanye West maakte twee weken geleden middels een tweet bekend dat hij mee wil doen aan de presidentsverkiezingen met zijn partij BDY. Die aankondiging leidde meteen tot veel reuring: meent hij dit serieus of is het een promotiestunt voor zijn nieuwe album? Ook Beyoncé deed iets soortgelijks een paar jaar geleden. Vlak voor ze in 2016 ‘Lemonade’ uitbracht, liet ze aan iedereen weten dat Jay Z haar bedrogen had.

Mentale problemen

Al langer is bekend dat de man van Kim Kardashian kampt met een bipolaire stoornis. Om die reden was de hashtag #FreeBritney vrijwel direct na zijn tweet opnieuw trending. Zowel Britney Spears als Kanye West kampen al jaren met mentale problemen. Waarom is de ene ster (Brit) opgesloten en mag de andere (Ye) voor president runnen? Sinds Kanye West zich kandidaat heeft gesteld voor het Amerikaanse presidentschap, lijkt hij steeds meer van de kaart te zijn.

Onpeilbaar gedrag

Familie en vrienden hebben aangegeven bezorgd te zijn om de mentale toestand van West. Zijn rare, onpeilbare gedrag begon op zijn eerste campagnebijeenkomst voor zijn partij BDY (een afkorting voor Birthday Party). Daar maakte hij een verwarde indruk en biechtte hij emotioneel op dat Kim en hij aan abortus dachten bij de zwangerschap van North (7). ‘Ze had de pillen in haar hand. Ik had m’n dochter bijna vermoord’, sprak hij huilend. Volgens een bron is de familie Kardashian ervan overtuigd dat West  professionele hulp nodig heeft, schrijft TMZ. Het probleem is alleen dat West denkt dat hem niks mankeert, waardoor familie en vrienden van de rapper in een impasse verkeren. Hij liet zich tijdens de rally ook ontvallen ‘dat Kim nu misschien wel van hem wil scheiden’ vanwege de intieme onthullingen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief?

Bron: FunX | Beeld: Getty Images
Elle (20) heeft een passie voor mode, muziek, fotografie en koken. Voor VIVA.nl schrijft ze over liefde, trends en alles wat de millennial bezighoudt. En ze is altijd op zoek naar de mooiste covers voor aan haar muur.