Sylvana Simons per direct VIVA-columnist

RTL Boulevard had vanavond de scoop: Sylvana Simons wordt per direct VIVA’s nieuwe columnist. In de VIVA die volgende week naar de drukker gaat, zal haar eerste column al worden opgenomen.

Na alle ophef die gisteravond is ontstaan naar aanleiding van wat inmiddels te boek staat als de VIVAgate is de redactie van VIVA met de vele mensen die terecht kritiek hebben geuit de dialoog aangegaan. VIVA’s hoofdredacteur Vivianne: “Naast welgemeende excuses, is het ook belangrijk dit een goed gevolg te geven. Niet eenmalig, maar substantieel. Zeker wanneer je bekijkt hoeveel onze enorme uitglijder heeft losgemaakt, vind ik dat VIVA daarin haar verantwoordelijkheid moet nemen. Sylvana bood via Twitter meteen haar hulp aan, en ik neem dat met beide handen aan.”

Sylvana: “Ik ben erg blij dat Vivianne mijn aanbod om samen op zoek te gaan naar een duurzame oplossing voor een steeds terugkerend probleem in de media en op andere plekken in onze samenleving heeft aangenomen, en kijk er naar uit vanaf nu wekelijks een column te schrijven voor VIVA die zal laten zien dat diversiteit geen nobel streven maar een vast gegeven is dat zich gereflecteerd mag zien in alle vormen van media en op alle plekken in de samenleving. Naast het schrijven van de column zal ik de ervaring die ik in de afgelopen 25 jaar in de media en 44 jaar als zwarte vrouw in Nederland heb opgedaan, inzetten om op lange termijn mee te denken en te adviseren in hoe diversiteit en alle gevoeligheden daaromheen een permanente plek te geven in het maken van het blad en adresseren van haar lezeressen. Ik ben blij dat een blad als VIVA hiermee de kans grijpt om vooraan te lopen in de mars naar een realistischer beeld van alle Nederlanders en hoe wij ons met elkaar verhouden.”

Beeld: Getty Images

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.