Tadaa! Dit is de geheime hack om in regenboogletters op Instagram Stories te schrijven

Wat wij zo leuk vinden aan Instagram Stories: iedereen gebruikt het anders. De één vertelt hele verhalen en vlogt erop los, de ander laat haar creatieve geest naar buiten en tekent en kriebelt het scherm vol. En dan heb je natuurlijk nog de gifs, die door iedereen wel omarmd worden. Maar vraag jij je ook af hoe iedereen plots die perfecte regenboogletters maakt? Wij hebben het voor je ontrafeld!

We moeten het er wel even bij vermelden: de geheime hack om in regenboogletters op Instagram Stories te schrijven is niet de meest makkelijke. Maar wanneer je het trucje eenmaal door hebt wil je niet anders meer. Pro level 10 dus. En had de timing beter gekund, nu de canal pride in Amsterdam nadert…? Lees snel verder om te ontdekken hoe je de regenboogletters mastered.

 1. Maak een foto
 2. Zet je tekst klaar
  Schrijf wat je wilt schrijven en kies welk lettertype je wilt gebruiken.
 3. Markeer je tekst
  Markeer hierbij de tekst die je zojuist hebt geschreven. Let hierbij op de kleuren onderaan het scherm en niet op de opties van knippen, plakken of kopiëren. Geen van deze opties gebruik je.
 4. Open de overgangskleur
  Hou je vinger op één van de basiskleuren ingedrukt tot dat de ‘druppel’ voor overgangskleuren opent. Hiermee ben je niet langer gebonden aan de basiskleuren, maar zijn alle kleuren van de regenboog mogelijk…
 5. Sleep je ene vinger over de kleurenbalk, terwijl je met je andere vinger op de tekst veegt.
  Hier komt het lastige stukje: sleep je ene vinger over het kleurverloop van rechts naar links, terwijl je tegelijkertijd je andere vinger van rechts naar links over de tekst sleept. De eerste paar keer zijn lastig, geloof ons, maar ook hierbij geldt: de aanhouder wint!

 

viva zomerdeal

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.