Tankini’s en monokini’s

De zomer staat voor de deur en de zomerse kleding komt uit de kast, inclusief bikini’s en badpakken. Ik heb geloof ik zes verschillende bikini’s in mijn kast rondslingeren. Niet dat deze allemaal perfect zitten, maar ik vond ze zo leuk dat ik passen onnodig vond..

Geen badkleding in Barcelona
In Barcelona wordt zwemkleding zoveel gedragen op straat dat de gemeente het helemaal beu is. De gemeente verspreidt posters om ervoor te zorgen dat badgasten zich weer in hun kleren hijsen na een strandbezoekje. Niet dat het dragen van alleen zwemkleding verboden is, nee, het is gewoon onfatsoenlijk. “Het is een houding die we hier in Barcelona afkeuren”, aldus de woordvoerster van de publiciteitscampagne.

Veel soorten badkleding
Maar Barcelona is geen Zandvoort/Bergen aan Zee/Schevingen of wat dan ook, dus daar kunnen we nog vrolijk in badkleding rondbanjeren over de boulevard. (Niet dat veel mensen daar behoefte aan zullen hebben, maar bij wijze van..). Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende soorten bikini’s en badpakken dat ik het er gewoon éééven over moet hebben!

Bikini’s
Als eerste de bikini’s…. Je hebt het normale model met beugels waarin zo af en toe een push-up zit verwerkt. Dan heb je de triangel-bikini. Op zich een hele normale bikini, alleen die naam klinkt toch een beetje vreemd. Maar goed, triangel, driehoek, driehoekbikini, daar zit wat in.

Verder heb je nog de bandeaubikini, eentje die je steeds vaker ziet in alle mogelijke kleuren en met kraaltjes en versiersels.Deze bikini is mijn favoriet! En als laatste de tankini. Een soort van bikini waarvan het bovenstuk een stuk langer is en waarvan het onderstuk dichtbij een boxershort komt.

Badpakken
De badpak kent ook steeds meer varianten. Zonder bandjes, met open rug of met een gat op je buik. Dan heb je nog de badpak waarbij de zijkanten helemaal open zijn, waardoor het bijna op een bikini lijkt. Deze badpak heet ook wel de monokini. De trend onder de badpakken die je dit jaar waarschijnlijk vaak zal zien.

Zondoorlatend
Maar wat ik de mooiste uitvinding vind onder de badmode, alleen helaas nog niet veel tegenkom, is de zondoorlatende badkleding. Wat mij betreft ideaal. Zo heb je zonder naakt te recreëren ook geen bikini-afdruk na het zonnen!

Wat draag jij op het strand deze zomer?

CC foto: rich kang