Taylor Swift openhartig over het Kanye West-incident: ‘Dat soort dingen gebeuren toch niet in het echt?’

taylor swift

Zeggen wij Taylor Swift, dan is de kans groot dat jij Kanye West zegt. Want ja, hun ruzie – of beter gezegd: Kanye’s tirade – tijdens de MTV VMA’s werd wereldwijd live uitgezonden. Feitje: die ruzie is alweer tien jaar geleden. Vanavond staat Taylor voor het eerst sindsdien weer op de bühne van de awardshow.

En dat is best heftig voor de 29-jarige zangeres (die afgelopen week haar nieuwe album Lover uitbracht). Toen ze tien jaar geleden de award voor Female Video of the Year won, was dat tot groot ongenoegen van de rapper. Hij vond namelijk dat de prijs naar Beyoncé moest gaan en dus klom hij op het podium pakte hij de microfoon van Taylor af. Kinda awkward, right?

Dat moment – het moment waarop Taylor totaal verstijfde – heeft diepe indruk op haar gemaakt. Ze schreef erover in haar dagboek, waarvan een fragment te lezen is in een speciale uitgave van haar nieuwe album. ‘Ah, wat er al niet kan veranderen in een week. Als je zou zeggen dat een van de grootste muzikale sterren het podium op zou springen om op livetelevisie te zeggen dat ik niet had mogen winnen: zou ik zeggen, dat soort dingen gebeuren niet in het echt.’

Hoewel de rapper achteraf publiekelijk zijn excuses heeft aangeboden, viel hij Taylor Swift een aantal jaar later opnieuw aan. ‘Ik denk dat Taylor en ik misschien nog steeds seks zouden kunnen hebben. Waarom? Omdat ik die bitch beroemd hebt gemaakt,’ rapte Kanye in zijn nummer Famous (2016). Dit tot groot ongenoegen van de zangeres die haar boosheid deelde op sociale media. Kim Kardashian nam het vervolgens op voor haar echtgenoot door geluidsfragmenten te delen waarop Taylor toestemming geeft voor het liedje.

De zangeres kreeg na de actie van Kim flink wat bakken kritiek over zich geen. Eerder deze maand vertelde Taylor al dat ze zich erg eenzaam voelde in die periode. ‘Een publiekelijke terechtwijzing, met miljoenen mensen die zeggen dat je ‘cancelled’ bent, is een erg eenzame ervaring. ‘Ik denk niet dat er veel mensen zijn die kunnen begrijpen hoe het is als miljoenen mensen je haten. Als je moet lezen dat je carrière geboycot moet worden. Er werden massaal berichten gestuurd over dat ik stil moest zijn, moest verdwijnen of zelfs zelfmoord moest plegen.’

Wil je Taylor Swift beter leren kennen? Bekijk dan hieronder haar portret van CBS This Morning.

Bron: ANP, YouTube | Beeld: YouTube
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.