Té schattig: deze celebs zijn beste vrienden

Deze week in VIVA belichten we een aantal goede vrienden waar je hart spontaan een sprongetje van maakt. Ook in zowel Holly- als Hillywood zijn er meerdere bromance-relaties ontstaan in de loop der jaren – zo’n leven voor de camera’s, het schept blijkbaar een band. Hieronder een aantal bekende gevalletjes bromance.

Justin Timberlake Jimmy Fallon

 

Wie? Jimmy Fallon (40) en Justin Timberlake (34)
Hoe lang bevriend? 13 jaar
Le bromance: De komiek en de zanger spraken elkaar voor het eerst in 2002, bij de MTV Awards. Beiden stijf van de zenuwen, want Justin trad voor het eerst op zonder zijn ’N Sync posse en Jimmy presenteerde voor het eerst de awardshow. Maar door de gedeelde zenuwen was het ijs snel gebroken en het klikte gelijk. Wat ze gemeen hebben? Allebei volwassen, maar met een ontzettend leuke ‘boyish charm’. Sindsdien zijn ze regelmatig samen op de buis geweest, met bijvoorbeeld hun Evolution of dance.

Manuel Broekman - Geza Weisz

 

Wie? Manuel Broekman (28) en Geza Weisz (28) (- de twee zijn op exact dezelfde dag geboren!)
Hoe lang bevriend? Al járen
Le bromance: Geza en Manuel zijn al jaren bevriend, maar sinds geruime tijd ook dj-partners. Geza timmerde al langer aan de plaatjesdraaiende weg, maar toen Manuel in een dolle bui de microfoon erbij pakte was het duo compleet. Inmiddels gaan ze deze zomer samen alle Lloret-achtige zomeroorden af om daar de hoofden van menig tienermeisje op hol te brengen.

Leonardo DiCaprio - Tobey Maguire

 

Wie? Tobey Maguire (40) en Leonardo DiCaprio (40)
Hoe lang bevriend? 27 jaar
Le bromance: Als kind voor de camera gezet worden, beide acteurs hebben er ervaring mee en dit schept klaarblijkelijk een hechte band. Want de vriendinnetjes van Leo mogen regelmatig ingewisseld worden, zijn relatie met Tobey is everlasting. Toen de twee tieners eind jaren ’80 vaak auditie deden voor dezelfde rollen, bloeide er een vriendschap die uit zou bloeien tot één van de meest roemruchte Hollywood-bromances. Twee jaar geleden waren ze samen in de kaskraker The Great Gatsby te zien.

 

Matt Damon - Ben Affleck

Wie? Matt Damon (44) en Ben Affleck (42)
Hoe lang bevriend? Ruim 30 jaar
Le bromance: Net als Tobey en Leo zijn ook deze twee heren bekende beste vrienden in Hollywood. En zoals je een relatie met een huwelijk bekroont, werd de vriendschap van Matt en Ben in 1997 bekroond met Good Will Hunting. Nog altijd zijn de twee ouwe jongens krentenbrood en vieren zelfs zo regelmatig kerst en Thanksgiving met elkaar. Word je toch vrolijk van?

 

Kay Nambiar - freddy tratlehner

Wie? Kay Nambiar (32) en Freddy Trathlener (32)
Hoe lang bevriend? Al jaren (exacte jaartallen onbekend)
Le bromance: Geen hond die wist over de hechte vriendschap tussen beide Expeditie Robinson-kandidaten, maar toen Kay er uiteindelijk met de felbegeerde prijs vandoor ging, verklaarde hij de eerste positie op te dragen aan zijn beste maatje: niemand minder dan mededeelnemer Freddy Trathlener, oftewel Vieze Fur uit de Jeugd van Tegenwoordig. De Amsterdamse straatschoffies gaan naar eigen zeggen way back en stiekem vinden wij dit duo misschien wel het leukste uit het hele rijtje.
Beeld: Getty Images, BrunoPress

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.