Tekenen dat je een beginnende relatie hebt

‘Hebben we een relatie?’, die vraag stellen kan wat spannend zijn. Of het serieus wordt, merk je aan deze tekenen van een beginnende relatie.

Je gluurt niet continue naar je telefoon
Sterker nog, je weet dat je iets van hem gaat horen. Of jullie hebben al plannen gemaakt. In de datefase kan het nog zoeken zijn naar balans in contact. Wie neemt het initiatief? Appt of belt hij je net zo vaak als jij hem? Wie stelt voor om weer iets af te spreken? Ontzettend vermoeiend. Als je deze periode door bent, ontstaat er meer rust. Communicatie op hetzelfde level, check!

Je bent jezelf als je bij hem bent
Je merkt dat je ontspant als jullie samen zijn. Natuurlijk doe je je best om er goed uit te zien, maar je zit ook gerust in een minder opgedirkte outfit naast hem op de bank. Zonder make-up of als je ongesteld bent, voel je je niet extreem ongemakkelijk. En nog belangrijker dan de uiterlijkheden: je laat hem toe en hij jou. Jullie weten van elkaar wat er in jullie leven speelt. Je deelt niet alleen the good stuff. Jullie durven je allebei kwetsbaar op te stellen.

Je bent een prioriteit
Je voelt dat je belangrijk bent voor hem. Hij belt je op onverwachte momenten, gewoon omdat hij dat fijn vindt. Hij laat je niet zitten of houdt dingen niet vaag als jullie een afspraak hebben. Je bent duidelijk onderdeel van zijn dag geworden en hij van die van jou.

Je ontmoet familie en vrienden
Hij verstopt je niet maar betrekt je in zijn sociale leven. Je leert zijn vrienden kennen, gaat mee naar feestjes, wordt voorgesteld als hij bekenden tegenkomt. Meeting the parents is vaak nogal een dingetje maar als dat gebeurt, is dat wel een teken dat het goed zit. Hij wil jouw vrienden en familie ook leren kennen en maakt daar tijd voor vrij.

Jullie hebben ruzie gehad, en het overleeft
Het oneens zijn met elkaar of ontzettend botsen hoort erbij. Hoe jullie ermee omgaan en wat er na het incident gebeurt, is veelzeggend. Als jullie op een heel andere manier ruzie maken en elkaar hierin niet begrijpen, kan dat nog een issue worden. Zet je roze bril dus even af op dit soort momenten.

Je weet het gewoon…
Het beste teken dat jullie op een relatie afstevenen is het feit dat je het je niet meer afvraagt. Je hebt rust in je hoofd, bent niet op zoek naar bevestiging en de boel niet continue aan het analyseren.

Beeld: 123RF