Terence Schreurs is terug van weggeweest

We hadden al een tijdje niets gehoord van Terence Schreurs (36). De actrice heeft een heftige periode achter de rug door drank, drugs en een burn-out. Een dieptepunt in haar leven.

Nu is ze echter terug en gaat het goed met haar. Ze speelt een rol in De Verbouwing, de verfilming van het boek van Saskia Noort. “Twee jaar geleden kon ik mezelf eindelijk accepteren. Maar daarvoor moest ik eerst rock bottom bereiken. In de diepe, donkere krochten ging ik op zoek naar licht.”

Vechtersmentaliteit
Terence heeft altijd al een rebels karakter gehad. “Ik verzette me tegen dingen die door de maatschappij werden opgelegd. Daar kon ik heel agressief en gefuckt van raken”, vertelt ze deze week in Viva. “Danseres worden was mijn droom, omdat ik daar al mijn energie in kwijt kon.”

Op de dansschool van Lucia Marthas ontwikkelde Terence een nog sterkere vechtersmentaliteit en geloofde ze erin dat ze iets in haar mars had. Helaas kreeg ze op 21-jarige leeftijd een ongeluk, waarvan ze lang moest revalideren. “Ik moest opnieuw leren lopen en besefte dat ik met dansen nooit meer op hetzelfde niveau zou komen.”

Te ver
Na haar ongeluk stortte Terence zich op een acteercarrière. “Producenten zagen mijn talent, waardoor ik veel werd benaderd. Op elke kans die op mijn pad kwam, zei ik volmondig ja. Jarenlang werkte ik me uit de naad.” Ze ging te ver en raakte zichzelf kwijt. “Ik wist niet hoe ik mezelf moest terugkrijgen. Om het gevoel te verdringen, ging ik ongelooflijk veel uit. Om te vluchten, gebruikte ik drugs en van whisky was ik ook niet vies. Soms stond ik ’s nachts kotsend in een steegje om vervolgens de dagen erna mijn bed niet uit te komen.”

Doodeng
Haar manager trok uiteindelijk aan de bel en maakte een afspraak met een psycholoog en psychiater. “Ik vond het doodeng. Ik was bang dat ik nooit meer zou worden gevraagd als ik er een tijdje uit zou zijn”, vertelt de actrice. “Ik heb behoorlijk hard aan mezelf gewerkt.”

Twee jaar geleden merkte ze dat ze de kern had bereikt. “Ik was volwassen geworden en had geen twijfels meer. Het leek wel alsof ik mijn ogen had laten laseren, zo scherp zag ik. Dat destructieve gedrag wil ik never nooit meer. Daarom leerde ik de afgelopen jaren om nee te zeggen. Als mijn intuïtie zegt dat ik iets niet moet doen, doe ik het ook niet.”

Lees het volledige interview in Viva 37 die vanaf woensdag 5 september in de winkels ligt.