Tess Milne: ‘Ik voel me sexyer in de zomer’

Dit artikel is afkomstig uit VIVA 34 -2016. 

Van haar eerste zomerliefde leerde ze french kissen, maar ook hoe je een vakantievriendje groots en meeslepend dumpt. Presentatrice en programmamaakster Tess Milne (28) over summer loving en die eerste keer in bikini: ‘Dan ga ik de avond ervoor ineens heel gezond eten. Alsof dat iets uitmaakt.’

Het is de meest regenachtige dag van de zomer als we Tess Milne ontmoeten voor het meest zomerse interview van het jaar. Ze komt het Amsterdamse hotel The Hoxton binnenlopen (afspreken op een terras is onmogelijk!) in een fladderrokje met daaronder haar regenlaarzen. Iedereen kijkt een beetje chagrijnig door het weer, behalve Tess. “Ik hou hier stiekem van: regen in de zomer,” zegt ze. “Al moet het natuurlijk geen week duren. Maar als het na een paar warme dagen keihard gaat regenen en ik op blote voeten door mijn huis loop met een rood wijntje en een klassiek muziekje op – een beetje dat ‘Amélie’-sfeertje – dan krijg ik daar zó’n romantisch gevoel bij. Dat banale oergevoel dat je vroeger had als je een hut had gebouwd en het ging regenen. Heerlijk.”

Ben je meer een zomer- of wintertype?

“Moet ik kiezen? Want dat kan ik niet. Ik geniet ervan dat ze beide bestaan; tegen de tijd dat ik klaar ben met de winter, is de zomer er meestal alweer. Veel mensen klagen dat de winterperiode te lang duurt, maar ik heb dat niet. Ik ga dan lekker naar Londen om pints en chocolademelk te drinken in pubs en English pie te eten. Het scheelt ook dat ik een nieuwe traditie aan mijn leven heb toegevoegd: elke januari ga ik bijna een maand weg naar een warme plek, daarmee breek ik de winter. Maar we zouden het over de zomer hebben, hè? Begrijp me niet verkeerd, daar ben ik óók gek op.”

Hoe ziet jouw perfecte zomeravond eruit?

“Lekker uitgebreid eten met een voorgerecht, een pasta en een goede wijn erbij plus een beetje romantiek; dat zijn wel de betere dagen in het leven. Zo’n avond dat je helemaal in het moment zit, niet meer nadenkt over wat je morgen moet doen en ook niet bezig bent met je agenda en telefoon.”

Heb je met jouw drukke job wel tijd om van de zomer te genieten?

“Vorig jaar is dat er amper van gekomen. Toen was ik drie, vier maanden alleen maar aan het werk. Natuurlijk is het leuk dat je de wereld kunt ontdekken en nog betaald krijgt ook, maar het is toch niet hetzelfde als met je vrienden in de zon zitten. Ik heb me voorgenomen om deze zomer meer te genieten en lekker naar het strand of park te gaan. Een van de eerste zomerse dagen van dit jaar zat ik thuis te werken aan het boek waarmee ik nu bezig ben. Ik heb toen alles aan de kant gegooid en ben naar zee gegaan. Eigenlijk was het nog te koud om erin te gaan, maar ik zag een oud vrouwtje heel fanatiek een duik nemen en dacht: come on, Tess! Het was freezing koud, maar toen ik eenmaal op mijn rug lag en het zonnetje doorkwam, was het zo fijn. Ik geloof echt dat de zee een soort genezende kracht heeft; als ik eruit kom, voel ik me altijd zo goed.”

Aan wat voor boek werk je?

“Het wordt een soort anti-zelfhulpboek met teksten waar je hopelijk iets uithaalt en opdrachten die je al dan niet kunt uitvoeren. Ik doe het samen met documentairemaakster Pascalle Bonnier, met wie ik ook mijn YouTube-serie maak. Zij is heel creatief en goed met haar handen, terwijl ik meer van de hersenspinsels ben. Dat gaan we samenbrengen, een beetje in de dromerige stijl van de David Lynch-films.”

Je hebt een eigen YouTube-kanaal:‘Tessten’. Waardoor is dit kanaal anders dan alle anderen?

“Ik denk dat elk kanaal een unieke beleving is, omdat het heel nauw verweven is met de persoon die de video’s maakt. Het leuke aan ‘Tessten’ is dat de kijkers mee kunnen denken over de dingen die we gaan testen. Ik probeer daarin weg te blijven van het standaard pad. Bloopers worden er bijvoorbeeld niet uitgeknipt. Ik wil juist laten zien dat het leven niet altijd ‘happy ville’ is, ook niet bij mensen die voortelevisie werken. Het bedenken van eigen content is buitengewoon bevrijdend en smaakt naar meer: ik ben nu ook mijn eigen formats voor televisie aan het bedenken, iets wat zeker getriggerd is door mijn YouTube-kanaal.”

En tussen al het werk door pak je dus af en toe een zomerse momentje?

“Zeker, soms moet je gewoon even stilstaan. Hard werken is leuk, maar het allermooiste vind ik dat ik door mijn werk soms iemand anders een supermooie dag kan geven, zoals ik laatst heb gedaan. Mijn vriend Ties is al van kleins af aan helemaal gek van de MotoGP. Hij was een week zenuwachtig toen hij kaartjes ging kopen voor de TT Assen. Wat hij niet wist, was dat ik via Red Bull had geregeld dat we backstage konden, dat we paddock-area pasjes hadden en hij zijn grootste held, de coureur Rossi, kon ontmoeten. Hij stond met een vriend bij de ingang en die vriend zei: ‘Ik moet nog even op iemand wachten die ook meegaat.’ En toen kwam ik daar dus met die verrassing. Het was zo mooi om degene van wie ik zo veel hou zo intens gelukkig te zien, dat maakte dit wel een van de meest bijzondere dagen van deze zomer.”

Ben je in de zomer ook losser?

“Ja, ik voel me sowieso lichter. Rond december eet ik meer, voel ik meer, ben ik meer. In dezomer leef ik lichter en ben ik ook lichter. Ik geloof heel erg in energie en soms heb je van die slome zomerse dagen in Amsterdam. Dan kom je naar buiten, het geluid klinkt relaxter en het is alsof er een trage lucht in de stad hangt. Het voelt alsof niemand aan het stressen is en de hele stad, het hele leven, even pauze neemt en zegt: jongens, ga lekker aan de gracht zitten met een flesje wijn en relax.”

Flirt je dan ook meer?

“Ik voel me sexyer in de zomer, maar flirten… Ik zat daar toevallig laatst over na te denken. Vroeger was ik een heel erge flirt, maar dat is er toch een beetje uit nu ik al vijfenhalf jaar een vriend heb. Laatst had ik sjans van iemand en deed ik heel weird, alsof ik het verleerd ben. Ik ging weg en ineens stond hij voor me en vroeg: ‘Ga je naar huis?’ Toen riep ik: ‘Ja, naar mijn vriend, doei!’ Ik ben niet meer de flamboyante flirter die ik was, maar dat is oké, want ik ben gelukkig met Ties.”

Waarom is hij het nog steeds helemaal voor jou?

“Ties verrast mij elke keer weer. Hij geeft me het gevoel dat ik zelfs op mijn meest lompe momenten de allerleukste ben. En ik voel gewoon dat ik bij hem helemaal mezelf kan zijn. Zelfs als ik de lelijkste versie van mezelf ben, vindt hij me nog leuk. Als je al zo lang samen bent en ook de moeilijke dingen hebt meegemaakt, worden de mooie dingen, zoals bij die MotoGP, alleen maar bijzonderder. Ik ben dan zo blij voor hem dat ik er helemaal emotioneel van word.”

En hij laat je vrij, heb je in een eerder interview gezegd…

“Ja, ik denk niet dat iedere man dat zou kunnen. Ties geeft me zo veel vertrouwen, hij zegt: ‘Ga maar’ en laat me mijn ding doen. Dat is echt wat ik nodig heb, als ik een jaloerse vriend zou hebben of iemand die gaat stressen elke keer dat ik voor mijn werk op reis moet, zou mijn relatie niet werken. Ik werk in het buitenland heel vaak met mannen, dan moet je wel iemand thuis hebben die dat kan handelen. Ik vind het sexy dat hij er zo relaxed mee omgaat, andersom weet ik niet of ik ook zo chill zou zijn.”

Wat herinner jij je nog van je eerste zomerliefde?

“Mijn eerste zomerliefde was een Franse jongen op een Franse camping. Hij heette Guillaume en leerde me french kissen. We hadden het heel leuk, totdat hij erachter kwam dat ik bijna wegging en zijn investering verloren zag gaan. Toen merkte ik dat hij steeds minder contact met mij zocht en meer tijd investeerde in een ander meisje dat net op de camping was komen staan. Ik pikte dat natuurlijk niet en heb het in mijn gebrekkige Frans uitgemaakt. Ik zei: ‘C’est fini, au revoir!’ en nog iets van: ‘Tu es un idiot.’ Ik heb in één vakantie dus leren french kissen én geleerd hoe je het op een soort van zwoele en gepassioneerde manier uit moet maken. Twee belangrijke lessen, haha.”

Ging je altijd helemaal op in zo’n vakantieliefde?

“Een vakantieliefde is voor mij een beetje als een lekkere zomerhit. Je bent er eerst helemaal ondersteboven van, maar als je ’m dan tien keer hebt gehoord of je komt terug in regenachtig Nederland, dan is de magie verdwenen. Ineens ben je weer nuchter en denk je: was dit het nou?”

Wat is de gekste vakantiejob die je ooit hebt gehad?

“Dit is eigenlijk iets wat ik probeer te begraven, omdat ik lichtelijk feministisch ben. Maar ik ben vroeger dus als ‘refreshment nurse’ festivals afgegaan in zo’n fout zusterpakje met jarretels. Ik mocht daar watergevechten organiseren,dat was wel weer leuk, en ik verdiende er ook veel geld mee, maar ik ben er niet trots op. Het mooie is wel dat ik er twee vriendinnen aan heb overgehouden, dat zijn nog steeds mijn beste vriendinnen. Maar dat pakje… daar is eigenlijk geen excuus voor.”

Ben jij iemand die makkelijk in bikini gaat?

“Makkelijk is een overstatement. Ik denk dat geen enkele vrouw dat is, tenzij je alleen maar sport, maar in die categorie val ik niet. Afgelopen winter was ik op Bali en dan heb ik dat eerste moment altijd even moeite om mijn kleren uit te trekken. Je bent nog zo wit en zeker als je net de decembermaand hebt gehad, is het niet je beste moment. Ik sta dan heel ongemakkelijk te doen en mijn buik in te houden. En ik ben ook zo iemand die dan de ochtend ervoor in-eens heel gezond gaat eten, alsof dat nog iets uitmaakt. Dus nee, makkelijk zeker niet, maar als ik eenmaal een kleurtje op mijn lijf heb, loopt het wel los.”

Wat zijn je plannen na de zomer?

“Ik ga ‘Willem Wever’ presenteren voor de publieke omroep, iets wat voor mij echt voelt als thuiskomen. Ik mag samen met een kind op avontuur om zijn of haar droom waar te maken en krijg daarin zo veel vrijheid… Dat is toch geweldig! Verder ga ik weer ‘Roadtrippers’ doen voor RTL5 en loopt mijn YouTube-kanaal inmiddels goed. Van deze klussen én het schrijven kan ik rondkomen, wat me de rust geeft om mijn andere keuzes veel bewuster te maken. Vroeger zat ik maar te wachten naast de telefoon tot er iets leuks voorbijkwam, nu bedenk ik gewoon mijn eigen programma’s. Ik ben ook een bedrijf aan het opzetten met mijn tweelingzus Lisa: we willen bloembakken terugbrengen in de stad.Eigenlijk ben ik met zoveel dingen bezig dat het me overspoelt, maar wel op een positieve manier. Ik voel me vrij en supergeïnspireerd!”

Presentatrice Tess Milne (28) is de helft van een eeneiige tweeling en dat levert zo nu en dan hilarische situaties op: “Mijn ex-vriendje heeft een keer bijna mijn tweelingzus gezoend”.

 

Abonnee worden of een losse editie van VIVA bestellen? Klik hieronder:

»Bestel VIVA online | Klik hier «