Tess Posthumus: Beste vrouwelijke bartender ter wereld

tess posthumus

Hoe gaaf: enkele weken geleden stond ze nog in VIVA’s rubriek Workzone en nu mag Tess Posthumus zich voorstellen als beste vrouwelijke bartender te wereld! Afgelopen week, tijdens de WORLD CLASS Bartender of the Year competitie, behaalde Tess de achtste plaats op de ranglijst. Helaas net niet genoeg om zich te plaatsen voor de finale, maar de titel ‘beste vrouwelijke bartender ter wereld’ is wat ons betreft zeker niet mis.

Top acht

Tess sleepte al eerder Dutch World Class Bartender of the Year in de wacht, wat haar doorstuurde naar de WORLD CLASS competitie. Daar voegde ze zich na 6 challenges tussen 55 bloeddorstige bartenders bij de top acht. Helaas mochten alleen de beste zes de strijd met elkaar aangaan in de finale, waardoor Tess net voor de eindstreep het strijdtoneel moest verlaten. “Ik ben blij dat ik het tot de top acht heb geschopt, maar baal ontzettend dat ik de laatste en leukste challenge niet mag gaan doen,” aldus Tess, die zich nu op de toekomst gaat focussen. “Het is hoog tijd dat ik mijn boek over jenever verder uitwerk, een plek vind als consultant, en mijn kennis deel met de rest van Nederland.”

Beste vrouw

De Japanse Michito Kaneko wist uiteindelijk de felbegeerde titel van 2015 World Class Bartender of the Year te bemachtigen. Dit jaar waren er voor het eerst maar liefst zes vrouwelijke bartenders betrokken in de competitie. Van deze zes vrouwen eindigde Tess Posthumus als beste vrouw, waarbij ze de rest ver achter zich liet. En daar zijn wij stiekem best heel trots op.

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.