Volgens fans zou dit ‘the American’ zijn in Stranger Things (en het is niet Hopper)

Hopper Stranger Things

Tranen met tuiten hebben we gehuild bij het einde van Stranger Things. Maar alle kaarten werden weer opnieuw geschud door het verschijnen van nóg een scene na de aftiteling. Wie is deze mysterieuze ‘American’?

Let op: spoilers

Want sorry, die brief die Eleven kreeg van Hopper was niet te doen toch? Toch kregen kijkers weer hoop toen we al bijna ons scherm dicht wilden klappen. Want ‘the American’ die opgesloten zit in een of andere Russische basis, dat moet toch wel Hopper zijn. Nou, volgens een nieuwe theorie van fans niet.

Billy is back

In een thread op Reddit denken mensen namelijk dat het toch wat anders zit (sorry, we wilden je hart niet nóg een keer breken). Volgens hen zou het namelijk ook net zo goed Billy kunnen zijn. Ja, deze hunk is ook dood, maar juist hier beginnen de gedachtespinsels. Het zit zo: ‘Toen Billy naar The Upside Down ging, zag hij een kloon van zichzelf, misschien wisselden ze op de een of andere manier van plaats en ontsnapte Billy door een nieuwe poort te maken. Het zou verklaren hoe die demadog ook in het Russische lab leefde.’ Volgens deze Reddit-gebruiker voelde het einde van Hopper met de brief dan ook behoorlijk definitief.

Toch hoop voor Hopper?

Maar toch is er nog hoop voor Hopper. Een van de producenten van de serie, Matt Duffer, laat namelijk weten: ‘We praten altijd over Empire Strikes Back – we wilden hem altijd een donkerder einde geven, we wilden hem altijd een Han Solo-offermoment geven.’ We weten natuurlijk dat Han terugkeerde in Return of the Jedi, dus de kans is zeker groot dat de detective de aanval tóch overleefd heeft. Helaas moeten we toch nog echt nog wachten op het volgende seizoen voordat we het zeker weten.

VIVA banner

Bron: Student Problems | Beeld: Netflix
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Een grote droom is dan ook om een keer naar de Toppers te gaan, maar tot die tijd moet ze het doen met haar slechte afspeellijst op Spotify. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken.