De herfst door met Netflix: dit staat er allemaal nieuw op de streamingdienst

nieuw op netflix

We zijn officieel het laatste kwartaal van het jaar ingegaan. Time flies when you’re watching Netflix. Dit is het nieuwe aanbod van deze week.

Series

Emily in Paris (seizoen 1)

Een nieuwe serie van Darren Star, bedenker van o.a. Beverly Hills 90210, Melrose Place en Sex and the City? Yes please! In Emily in Paris verhuist de Amerikaanse Emily naar de Franse tak van het marketingbedrijf waar ze voor werkt. In, jawel, Parijs. De stad van de liefde blijkt toch een tikkie lastig. De mentaliteit is heel anders en Emily spreekt geen woord Frans. Maar… ze laat zich niet kisten. En precies dát maakt de serie zo leuk om naar te kijken.

Jane the Virgin (seizoen 5)

We moesten er anderhalf jaar (!) op wachten, maar sinds deze week is het eindelijk zover: Jane the Virgin seizoen 5 staat op Netflix. En dit allerlaatste seizoen draait niet om de hete brei heen. We krijgen meteen meer te zien van Michael, de dode man van Jane die toch níet dood is. Grote vraag: ben jij Team Michael of Team Rafaël?

Carmen Sandiego (seizoen 3)

Over Jane the Virgin gesproken: hoofdrolspeelster Gina Rodriguez keert terug voor de stem van Carmen Sandiego in seizoen 3 van de gelijknamige animatieserie. Deze moderne Robin Hood-figuur neemt het (uiteráárd) weer op tegen de Villains International League of Evil, aka V.I.L.E. Gaat het Carmen lukken om deze criminele gigant te nekken?

Films

The Shining

Stanley Kubricks meesterlijke Stephen King-verfilming is toch wel het hoogtepunt van deze Netflix-week. In The Shining zien we hoe schrijver Jack Torrance (Jack Nicholson) langzaam steeds manischer wordt door de demonen die The Overlook Hotel bewonen. Zoontje Danny en zijn vrouw Wendy moeten het ontgelden. Een geniale horrorklassieker die je gezien moet hebben. Ook al vindt Stephen King himself het maar niets.

Jumanji: The Next Level

Al je favoriete gamepersonages uit Jumanji: Welcome to the Jungle keren weer terug in de sequel, The Next Level. En die voelt ook echt ‘next level’. Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart en Karen Gillian staan voor nóg grotere uitdagingen en hetzelfde geldt voor de mensen die hen besturen.

Òlòtūréo

Een heftige en aangrijpende Netflix Original over een journaliste in Lagos. Die doet zich voor als prostituee om mensenhandel in kaart te brengen. Ze komt terecht in een wereld vol uitgebuite vrouwen en genadeloos geweld.

The Boys in the Band

Zeven gay-vrienden komen weer bij elkaar in het New York van 1968 voor een feestje bij één van de mannen, Michael (Jim Parsons). Wanneer diens hetero-vriend van school langskomt, neemt het feestje een hele andere wending. Alle mannen worden opeens geconfronteerd met het verborgen verleden van hun vrienden én van hunzelf.

Vampires vs. The Bronx

In deze Netflix Original-horrorcomedy ontdekt een jong groepje vrienden uit The Bronx dat er vampiers rondsluipen in hun wijk. Uiteraard gelooft niet iedereen deze bijzondere bevindingen, dus besluiten de jongens om dan maar zélf met knoflook in de aanslag op pad te gaan.

Netflix gooide deze week nog veel meer bekende films (al dan niet opnieuw) online, waaronder een aantal grote filmklassiekers. Het hele overzicht:

– Charlie’s Angels
– Black and Blue
– The Grudge
– The Great Wall
– Manchester by the Sea
– The Amazing Spider-Man
– The Godfather
– The Exorcism of Emily Rose
– Bad Boys II
– Seven
– A Simple Favor
– Ghostbusters II
– Terminator Genisys
– Annabelle
– The Man From U.N.C.L.E.
– Bumperkleef
– Mad Max: Fury Road
– The Exorcist
– 2012
– War of the Worlds
– Angry Birds: De Film
– The Cable Guy
– Identity

Documentaire

Song Exploder

In de docureeks Song Exploder krijgen we diepte-interviews te zien met artiesten die, laagje voor laagje, minutieus uitleggen hoe hun eigen nummers in elkaar steken. Met o.a. de bandleden van R.E.M. die Losing My Religion ontleden.

Dick Johnson is Dead

In Dick Johnson is Dead helpt filmmaker Kirsten Johnson zichzelf en haar vader met diens naderende einde. Hij takelt steeds verder af. Door nep-ongelukken te filmen, gaat haar vader meerdere keren ‘dood’ en gek genoeg helpt dat enorm om zo goed mogelijk met deze onvermijdelijke, maar lastige situatie om te gaan. Een bijzondere docu die het beladen thema ‘dood’ op een hele inventieve manier behandelt.

Lees ook: Dit zijn alle nieuwe kerstfilms van Netflix van het jaar 2020

Bron: Superguide.nl
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.