Deze nieuwe serie op Netflix is een mix van Fyre Festival en Black Mirror

the i-land netflix

Vraagje, heb je je ooit afgevraagd hoe Fyre Festival eruit zou hebben gezien als de gelukkige feestmensen elkaar zouden gaan vermoorden? Toegegeven, wij ook niet per se. Maar de makers van Netflix’ nieuwste serie genaamd The I-Land wel en tada: een serie die doet denken aan een mix van Fyre Festival en Black Mirror.

De eerste helft van de trailer lijkt precies op het promofilmpje van Fyre Festival destijds. We zien een kristalblauwe zee, een magisch eiland, bloedmooie mensen door het zand rollen en een publiek dansen op EDM-muziek. Veelbelovende woorden schieten door het beeld: immersive and exclusive, captivating and breathtaking. 

Maar dan komt een plottwist: eenmaal aangekomen op het eiland – waar iedereen welkom is – kom je er nooit meer vanaf. Oh jeetje.

Tekst gaat verder onder video. 

The I-Land

De omschrijving van Netflix zelf klinkt als volgt: ‘In deze scifi-avonturenserie ontwaken tien mensen op een verraderlijk eiland. Ze herinneren zich niets en ontdekken al snel dat deze wereld niet is wat hij lijkt.’ Al snel komt de groep erachter dat ze voor extreme fysieke en mentale uitdagingen staan om het eiland te ontvluchten. Worden ze á la de Hunger Games en Black Mirror op afstand in de gaten gehouden en getest…? Hmm, een verlepte boterham kaas van het Fyre Festival klinkt opeens niet zo slecht meer…

De zevendelige-serie is vanaf 12 september te zien. Onder meer Kate Bosworth, Alex Pettyfer, Natalie Martinez en Kota Eberhardt spelen mee.

the i-land

VIVA banner

Bron: PopSugar
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.