The Kissing Booth 2 staat op Netflix (en nog veel meer)

the kissing booth 2

Romantici kunnen deze week hun hart ophalen met ‘The Kissing Booth 2’ en ‘Love on the Spectrum’. En daarmee moeten ze het doen, wat voor de rest biedt Netflix vooral veel horror-vertier deze week. Dit is nieuw op Netflix van week 31!

Series

How to Sell Drugs Online (Fast) seizoen 2

In How to Sell Drugs Online (Fast) begint schoolverlater Moritz Zimmerman een online XTC-winkel, met zijn kameraad Lenny. De business start als een kleine hobby (én om indruk te maken op Moritz’ ex Lisa), maar het succes blijft niet onopgemerkt. Als een serieuze dealer zich ermee gaat bemoeien komen Moritz en Lenny tussen de politie én gangsters vast te zitten.

Aan het eind van het eerste seizoen léék de gevaarlijke dealer Buba opgeruimd, maar de illegale avonturen van Moritz en zijn vrienden zijn nog lang niet voorbij!

Love On The Spectrum

Daten is voor iedereen spannend, maar voor cupido’s met een autisme spectrum stoornis kan het wel bijzonder ingewikkeld zijn! Love On The Spectrum volgt een groep jongeren die (samen of alleen) de eerste stappen op het liefdespad zetten. Die stappen zijn nogal wankel, maar met vallen en opstaan (en veel humor!) ontstaat er een tedere schets van daten met autisme.

love on the spectrum
Love on the Spectrum

Norsemen seizoen 3

Populaire series als Vikings en The Last Kingdom laten Scandinaviërs zien als meedogenloze veroveraars, maar Norsemen gooit dit gegeven totaal op zijn kop. Deze Noorse comedyserie gaat over het dagelijks leven in het vikingdorp Norheim. Hier gaat het er een stuk rustiger aan toe, en houden de Noormannen zich bezig met allerlei onbenulligheden. Alleen het naburige dorp zorgt voor problemen omdat leider Varg de schatkaart van opperhoofd Olav steeds probeert te jatten.

Na het (toch!) vrij bloederige tweede seizoen is het derde een prequel. In Norsemen seizoen 3 zien we hoe jarl Varg zo’n gemene klier werd, en hoe de laffe Orm zijn geweld(dad)ige vrouw Frøya ontmoette.

Films

The Kissing Booth 2

Aan het einde van de romantische tienercomedy The Kissing Booth werden Elle en Noah tóch een setje, ondanks de bezwaren van Noah’s broer Lee. Na een romantische zomer vertrekt Noah naar de universiteit, en dat maakt Elle behoorlijk onzeker omdat ze nooit ‘officieel’ verkering hebben gekregen. Terwijl Noah online de ene na de andere partyfoto deelt, begint Elle een nieuwe medeleerling wel erg knap te vinden… Is de LAT-relatie tussen Elle en Noah hiertegen bestand?

The Nun

Ed en Lorraine Warren kregen het in The Conjuring 2 flink aan de stok met de kwaadaardige demon Valak. De boze geest bleek zó populair dat er een spin-off over werd gemaakt: The Nun. In deze horrorfilm is het niet pluis in een Roemeens klooster, waar de geestelijken opeens helemaal doordraaien. Het Vaticaan stuurt priester Burke op onderzoek, samen met de jonge non Irene. Fans van The Conjuring kregen onlangs een bittere pil te verwerken: de derde film uit de reeks werd uitgesteld naar de zomer van 2021.

Ouija: Origin of Evil

Horrorfilm Ouija (2014) was een doorslaand commercieel succes, maar een behoorlijk doorsnee horrorfilm. De prequel, Ouija: Origin of Evil, is een stuk beter en werd óók een grote hit. In deze film zie je hoe de boze geest uit het kwaadaardige letterplankje ontstaan is, en hoe hij toeslaat bij onvoorzichtige tieners die ‘glaasje draaien’. Origin of Evil is een stuk beter dan zijn voorganger, en eigenlijk hoef je de eerste film niet eens te zien om ervan te kunnen genieten.

ouija

Welcome Home

Aaron Paul en Emily Ratajkowski spelen een stel dat nogal wat relatieproblemen heeft. Cassie (Ratajkowksi) ging in een dronken bui vreemd, en het duo boekt een romantische villa om te kijken of ze er samen uit kunnen komen. Als hun Italiaanse buurman zich wel érg opdringt vermoedt Bryan (Paul) dat deze Federico probeert Cassie te verleiden.

Zijn jaloerse gedrag maakt de relatie met Cassie nóg slechter, maar de buurman blijkt inderdaad niet pluis!

Zombieland: Double Tap

Zombieland, de horrorcomedy uit 2009, was een geweldige zombiefilm met een knipoog. Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Emma Stone, Abigail Breslin én Bill Murray Zombieland een hilarisch succes. Fans schreeuwden om een sequel, maar die liet zo’n tien jaar op zich wachten. Mede door Zombieland werden Emma Stone en Jesse Eisenberg wereldsterren, en werd het moeilijk om ze (voor een normaal bedrag) in de sequel te krijgen.

In 2019 was het eindelijk zover! Tallahassee (Harrelson) en Columbus (Eisenberg) ontdekken dat Wichita (Stone) en Little Rock (Breslin) ineens verdwenen zijn omdat het leven té saai is (ondanks de zombieapocalyps). Het duo trekt naar Elvis Presley’s landgoed Graceland, waar Little Rock wil gaan wonen mat haar nieuwe hippievriend (Avia Jogia).

Documentaires

Fear City: New York Versus the Mafia

In de jaren 30 van de vorige eeuw besloten de vijf Italiaanse maffiafamilies van New York om elkaar niet meer in de weg te zitten, maar conflicten (meestal) pratend op te lossen. Nu de gangsters elkáár niet meer neerschoten, werd de georganiseerde een nóg groter probleem voor de politie van New York. Fear City vertelt de verhalen van de opsporingsdiensten die in de jaren 70 en 80 een grote campagne begonnen tegen de maffia in New York. De driedelige docuserie toont hoe FBI-agenten de ‘five families’ een zware slag toebrachten.

The Show Must Go On: The Queen + Adam Lambert Story

De wereldberoemde rockband Queen gaat al decennia mee, ook zonder de flamboyante frontman Freddie Mercury. De band trad jarenlang op met verschillende gastzangers en Paul Rodgers (Free, Bad Company) toerde een paar jaar lang met Queen.

In 2012 werkte Queen samen met American Idol en leerden ze deelnemer Adam Lambert kennen. De flamboyante jongen sloot enorm goed aan op de sound van de legendarische rockband, en ze besloten samen te toeren. In deze docuserie leren we Lambert beter kennen, en zien we schitterende jivebeelden van Queen in actie. Naast interviews met Brian May, Roger Taylor en Lambert, komt Rami Malek (die Mercury speelde in de hitfilm Bohemian Rhapsody) aan het woord.

Nieuw op Netflix

Deze week bood Netflix dus van alles wat! Komende week verschijnt het tweede seizoen van The Umbrella Academy én de Vis a Vis-spin-off El Oasis. Wat Netflix in augustus online zet lees je hier.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief?

Door: Superguide

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.