The Morning Show: de nu-al hitserie waarmee Jennifer Aniston haar comeback op tv maakt

Toen Friends in 2004 (vijftien jaar geleden alweer, oh my) stopte, betekende dat ook het einde van de wekelijkse kijkbuis-verschijning van Jennifer Aniston. Zonde, want Jennifer als Rachel was altijd leuk, mooi, grappig en hysterisch om naar te kijken. Nu is er, mede dankzij Reese Witherspoon, weer licht aan het eind van de tunnel: Jennifer Aniston keert terug op televisie.

Hoewel Jennifer Anniston niet te zien was op televisie, konden we haar wel af en toe bewonderen op het witte doek. Zo speelde Jennifer een gemene feeks in Horrible Bosses, immer grappig in Just Go With It en een beetje dramatisch in The Break Up. Maar dat was op het grote, witte doek, niet gezellig thuis op de bank. Daarom zijn wij verheugd met Jennifer’s terugkeer naar televisie.

The Morning Show

Samen met Reese Witherspoon zal Jennifer Aniston schitteren in een nieuwe televisieserie, The Morning Show, die ze ook samen zullen produceren. De productie, destijds zonder script of titel, werd twee jaar geleden al ingekocht door Apple TV. Hiermee vormen Jennifer Aniston en Reese Witherspoon, die afgelopen twee jaar grote indruk maakte met Big Little Lies, de paradepaardjes van de nieuwe streamingdienst die de strijd moet aangaan met Netflix, HBO en Amazon. Begin deze maand werden we al getrakteerd op een teasende trailer:

tekst gaat verder onder video.

En nu volgt een tweede trailer, die de lat gelijk hoog legt. Want de verwachtingen liegen er niet om: The Morning Show moet de toon zetten voor het nieuwe Apple TV. Om die verwachtingen waar te maken hebben Jennifer en Reese de hulp ingeroepen van onder andere Jay Carson, die ook medeverantwoordelijk is voor het script van House of Cards.

tekst gaat verder onder video.

Het verhaal? Dat gaat over een beroemde ochtendshow in Amerika en alle keuzes, dilemma’s en afwegingen die daarbij komen kijken. In de tweede trailer zien we een dikke dosis drama en anchor woman Jennifer die met pijn moet toekijken naar het eind van haar carrière. Eén ding is duidelijk: het maken van een populaire Amerikaanse ochtendshow gaat niet over rozen.

Naast Jennifer zit ook Reese Witherspoon goed in de verf voor deze rol. Létterlijk, want voor deze rol is ze brunette, en figuurlijk, want zoals we inmiddels van Reese gewend zijn zien we ook hier een pittige strijder ten tonele verschijnen (hallo Legally Blonde!).

the morning show

Overigens is het niet de eerste keer dat Reese en Jennifer naast elkaar op de kijkbuis verschijnen. In 2000 speelde Witherspoon het jongere zusje van Rachel Green.

reese witherspoon

VIVA banner

Bron: Deadline | Beeld: Getty Images, Friends
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.