Fans van ‘The Notebook’ opgelet: ‘Have You Ever Seen Fireflies?’ wil je ook echt zien

The Notebook film

The Notebook is natuurlijk dé klassieker der klassiekers. Toch heb je die film waarschijnlijk al honderd, wat zeggen we, duizend keer gezien. Daarom kan Have You Ever Seen Fireflies? misschien nét even die nieuwe impuls geven aan je verslaving.

Netflix heeft net de eerste officiële trailer vrijgegeven en de eerste beelden beloven veel goeds. Have You Ever Seen Fireflies? was van oorsprong een toneelstuk uit 1999, maar is dus nu aangepast naar een film.

The Notebook film

Waarom lijkt deze Turkse editie op The Notebook? Nou, omdat het ook wordt verteld vanuit een oudere vrouw, Gülseren, die terugblikt op haar jeugd. In de opening van de trailer zien we hoe ze vuurvliegjes bespreekt met haar kleinzoon. ‘Ze laten zich niet zien’, horen we haar zeggen. ‘Niet iedereen kan ze zien.’

Jeugd

Daarna geven de beelden een kijkje in de jeugd van Gülseren in Istanbul. Een leven vol immense druk en sociale verandering, maar gelukkig is er ook ruimte voor heel wat gelach. Netflix zelf omschrijft het als: ‘Het rebelse en oneerbiedige wonderkind worstelt met eenzaamheid, liefde en verlies te midden van politieke tumult en sociale verandering.’ Wel een wat serieuzere film dus dan The Notebook, maar daarom niet minder mooi. Have You Ever Seen Fireflies? staat vanaf 9 april op Netflix.

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: PureWow | Beeld: Netflix
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!