The Politician seizoen twee: Payton is terug en wil nog stééds president worden

the politician

In het weekend dat Donald Trump zijn langverwachte presidentscampagne heeft afgetrapt, heeft Netflix het tweede seizoen van ‘The Politician’ online gezet. Toeval? Waarschijnlijk wel. Maar dat maakt het niet minder leuk om naar te kijken. 

The Politician seizoen twee

Payton Hobart (Ben Platt) heeft nog steeds maar één droom: hij wil president van de Verenigde Staten van Amerika worden. Moest hij vorig jaar nog strijden tegen leeftijdgenoten voor het voorzitterschap op zijn high school, dit keer neemt de rijke adoptiezoon het op tegen de listige Dede Standish (gespeeld door Judtih Light). Goodbye middelbare school en hallo politieke arena van New York!

En Payton kan nog steeds rekenen op steun van zijn trouwe volgers James Sullivan (Theo Germaine) en Skye Leighton (Rahne Jones). Maar ook zijn immer loyale moeder, gespeeld door Gwyneth Paltrow, is nog steeds in beeld. Zij neemt een grote beslissing die invloed zou kunnen hebben op de politieke carrière van Payton.

Hoe zat het ook alweer?

Payton Hobart is een tiener die vanaf kleins af aan al zeker weet dat hij de president van de Verenigde Staten zal worden. Niets en niemand zal hem weerhouden dit te bereiken. Helaas is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Voordat hij namelijk zijn doel kan bereiken, moest hij in het eerste seizoen het verraderlijkste politieke landschap ooit zien te overleven: de middelbare school.

De serie is vorig jaar meteen vergeleken met de populaire House of Cards serie, maar dan met een wat komischer tintje. Zo omschrijft Regisseur Ryan Murphy, die onlangs ook de miniserie Hollywood maakte, de serie als een satirische komedie vol met zwarte humor. En iedereen die het eerste seizoen heeft bekeken, weet: vol met zwarte humor zit het zeker…

Bekijk de trailer van The Politician seizoen twee hieronder.

 

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.