The revenge of the nerds

Wist je dat C3PO in de eerst uitgebrachte Star Wars-episode de eerste zin heeft en in de laatst uitgebrachte de laatste? Wist je dat de stem van Darth Maul ingesproken is? Wist je dat de oude Darth Vader in de geestverschijningen aan het eind van Return of the Jedi in de nieuwere edities van de film is vervangen door de volwassen Anakin Skywalker, Hayden Christensen?

De benen van Watson
Ik wel! En met mij iedereen die langer dan een uur met me aan tafel heeft gezeten. Ik laat geen kans voorbij gaan deze waardevolle schat aan kennis met anderen te delen. Een klein beetje ‘nerd’ zit in mijn bloed. Als slungelige tiener met een paars brilletje en Hollandsblond pluishaar ging ik al op in Calvin and Hobbes en was Harry P. mijn fictiecrush. Toen tippend om de laatste Star Wars film, nu al tippend om de sequel in 2015.

Waar anderen kwijlen bij Ryan Gosling, zwijmel ik weg bij Martin Freeman’s Watson in de BCC-serie Sherlock. Een man met dopneus en Scandinavische trui kan zo onweerstaanbaar zijn. Wist je trouwens dat Watson geschoren benen heeft, omdat Martin Freeman tegelijkertijd Bilbo Baggins in The Hobbit speelde en de harige Hobbitvoeten anders in zijn beenhaar bleven plakken?

Het nieuwe zwart
Een beetje nerd zit in mijn kledingkast. Want wat blijkt; nerd is het nieuwe zwart. De suffe uilenbril werd hipsterbril, die nu zelfs met vensterglas in de winkel ligt. Actiehelden redden dames in nood in T-shirtprintjes. Valerio Zeno probeert de ironische snor te reanimeren. En – horror, maar het maakt mijn punt –  er zijn zelfs batmanleggings.

Watson blijkt een stijlicoon. Zijn gebreide truien combineer je met een kort a-lijn rokje à la New Girl Zooey Deschanel. Dikke panty, rode lippenstift, enkellaarsjes met een hak erbij en je komt het staartje van de winter goed door. Zelf viel ik voor de hipsterbril. Op sterkte. Ik combineer dat vleugje nerd met sneakers, jeans en fan girl T-shirt. Want iedereen mag het weten; I’m Sherlocked.

© Beeld: privébezit