‘The Testaments’: het vervolg van megasucces ‘The Handmaid’s Tale’ komt eraan

the handmaid's tale china

Ben je fan van ‘The Handmaid’s Tale’ en hou je van lezen? Markeer komende 10 september in de agenda, want dan komt ‘The Testaments’ uit. Dit boek speelt zich vijftien jaar na de gebeurtenissen van de eerste boeken af. Ben je niet zo’n boekenworm? Ook dan is er goed nieuws: ook dit boek gaat verfilmd worden.

Dat kondigen Hulu en MGM aan, die de serie produceren. Hiermee is een vervolg van ‘The Handmaid’s Tale’ een feit. ‘The Testaments’ verschijnt ruim dertig jaar na de roman ‘The Handmaid’s Tale’ en is wederom geschreven door Margaret Atwood.

De auteur zegt dat het verhaal zich vijftien jaar na de gebeurtenissen in The Handmaid’s Tale afspeelt. Het wordt verteld vanuit het perspectief van drie verschillende vrouwelijke hoofdpersonages.

‘Alles wat jullie me ooit hebben gevraagd over Gilead (de naam van de fictieve, dystopische versie van de VS waarin vrouwen als eigendommen worden beschouwd, red.) en wat zich daar afspeelt, was de inspiratie voor dit boek. De rest van de inspiratie komt uit de wereld waarin wij nu leven,’ liet Atwood weten bij de aankondiging van haar boek.

Jarenlang succes

Al jarenlang is het verhaal van ‘The Handmaid’s Tale’ een sensationeel succes. Het gelijknamige boek werd in 1985 uitgebracht en verfilmd in 1990. In 2017 werd het verhaal vertaald naar de gelijknamige serie, die we in Nederland kunnen zien op Videoland. Die serie bleek een wereldwijd succes. Onlangs werd door de makers bevestigd dat er ook een vierde seizoen in de maak is.

Prijzen

Bij de recentste uitreiking van de Emmy Awards won ‘The Handmaid’s Tale’ acht prijzen, waaronder die voor beste dramaserie. Hoofdrolspeelster Elisabeth Moss (bekend van Mad Men) won de Emmy voor beste actrice in een dramaserie.

LEES OOK:

Op de hoogte blijven van de leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.