Een beetje griezelig, maar wel leuk: de trailer van ‘The Witches’ van Roald Dahl

the witches 2020

Een beetje griezelig, maar wel leuk: de 2020 remake van ‘De Heksen’ van Roald Dahl. Het beroemde kinderboek is al eens verfilmd in 1990 en wordt nu in een nieuw jasje gestoken. 

The Witches 2020

Een chique jasje, welteverstaan. Niemand minder dan Anne Hathaway, winnaar van een Oscar en een Golden Globe, speelt de hoofdrol. Zij kruipt in de huid van Grand High Witch, de gemeenste heks van het stel. En de kijker wordt op nóg een Oscar-winnares getrakteerd: Octavia Spencer speelt de rol van grootmoeder. Chris Rock is verantwoordelijk voor de voice-over en de kleine Jahzir Bruno speelt Boy. Fun fact: hij is ook te zien in het tweede deel van The Christmas Chronicles. 

Het wereldberoemde boek van The Witches van Roald Dahl werd uitgebracht in 1983. Het verhaal gaat over een jonge weesjongen (Bruno) die eind 1967 bij zijn lieve oma (Spencer) gaat wonen in het plattelandsstadje Demopolis in Alabama. De jongen en zijn grootmoeder ontmoeten de ogenschijnlijke charmante, maar duivelse heksen en vluchten snel naar een luxe hotel aan de kust. Maar de Opperhekst (Hathaway) laat de kleinzoon en oma niet zomaar wegkomen. Zij roept haar handlangers van over de hele wereld op om undercover naar het hotel te komen om haar duivelse plannen uit te voeren.

De film komt op 22 oktober exclusief uit op HBOMax in de Verenigde Staten. Als alles goed gaat, miss Corona we kijken naar jou, draait The Witches 2020 vanaf 16 december in alle Nederlandse bioscopen.

the witches 2020

the witches 2020

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.