Theezakjes hergebruiken

Geld besparen, dat klinkt in eerste instantie misschien niet ontzettend gaaf. Betekent dat minder leuke dingen doen?

Minder kopjes koffie in fijne koffietenten drinken bijvoorbeeld, theezakjes vier dagen lang hergebruiken en bibberend op de bank zitten omdat de thermostaat zo ultra laag staat… Niet erg aanlokkelijk.

Toch hoeft geld besparen niet per se geitenwollensokkerig of vervelend te zijn. Als je bedenkt dat je van het geld dat je bespaart juist weer léuke dingen kunt doen! Helemaal nu, tijdens de economische crisis, kan het voor velen geen kwaad iets zuiniger aan te doen. Of het gat in je hand wat kleiner te maken… 

De website Fred & Annet draait helemaal om besparen. Het staat vol tips om dat op een eenvoudige en praktische manier te doen. Maar ze doen er alles aan om niet vrekkerig over te komen. Dus geen wc-papier bleken, of alle dagen linzen eten. Zuinig doen moet wel leuk blijven.

Zo geven Fred & Annet tips voor sites waar je spaarrente kunt vergelijken. Of hoe je goedkoop naar 0900-nummers kunt bellen. En waar je gratis concerten kunt zien. Sommige tips liggen wellicht wat voor de hand, zoals de tip dat de markt zo veel goedkoper is. Maar ken je last minute ticket shop? Hier koop je met 50% korting kaartjes voor voorstellingen in bijna alle Amsterdamse theaters en concertzalen.

Fred & Annet bestaan overigens niet echt. Het is een fictief stel. De makers van de website leken het leuk de tips voor besparen in een verhaal te plakken. Zo schrijven ze over een nicht die naar Australië vertrekt. Nep? Nee, maar in werkelijkheid was het een collega ;)

Voor de bespaartips maakt dat verder niet uit. Die zijn hartstikke echt.

CC foto: Tanya Dropbear