Wangedrag Kaj van der Ree leidt tot thema-uitzending op 3FM

NPO 3FM maakt een thema-uitzending naar aanleiding van het seksueel grensoverschrijdend gedrag van presentator Kaj van der Ree. De radiozender zendt die vrijdagavond uit op het voormalige tijdslot van Kaj, laat 3FM donderdag weten aan BuzzE.

Thema uitzending Kaj van der Ree

‘Als publieke zender vinden we het belangrijk om een actueel thema als online seksueel grensoverschrijdend gedrag te bespreken met onze luisteraars. Daarom hebben we samen met BNNVARA besloten om op vrijdagavond 24 januari, tijdens het voormalige tijdslot van Kaj van der Ree, een 3FM Special te maken rondom dit thema’, aldus de zender. ‘Tijdens deze uitzending willen we een open gesprek voeren met deskundigen en luisteraars. De presentatie is in handen van Eva Koreman. Iedereen die vragen heeft of ervaringen wil delen over online seksualiteit, is welkom bij 3FM.’

Shit show

De uitzending volgt precies een week nadat Kaj in opspraak raakte. Op social media zeiden jonge vrouwen dat Kaj hen seksuele getinte berichten stuurde, terwijl de meisjes destijds minderjarig waren. Een ware shit show volgde: Kaj verwijderde alle foto’s en video’s van zijn Instagram- en YouTube-account, zette zijn profiel op privé en nam een advocaat in de arm.

BNNVARA stopte per direct met het tv-programma Proefkonijnen, waarvan hij medepresentator was, en zijn radioshow Skaj Is The Limit. Het Rode Kruis zette Kaj maandag na jaren aan de kant als ambassadeur.

De vlogger bood zaterdag in een verklaring zijn excuses aan en gaf toe “domme fouten” te hebben gemaakt. Ook zei hij dat niet alles wat over hem gezegd is, waar is. ‘Het feit dat ik via social media enkele seksueel getinte contacten heb gehad, wil echter niet zeggen dat alles wat over mij wordt beweerd ook juist is.’

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.