This Chick’s Got A Regenpak

Ik ben zeer verslavingsgevoelig. Ik kan nooit iets ‘gewoon’ leuk vinden; nee, alles moet meteen maniakaal.

Hoe epileer ik die borstels van mij?
Ook qua internet. Nu hoef ik jullie niks te vertellen over mijn Sociale Media-verslaving, want daar heb ik recentelijk nog over verteld in de papieren Viva. Maar naast mijn twitteritus en facebookerijen heb ik altijd ook nog een paar andere online verslavingen. Zo was ik een tijd lang echt geobsedeerd door Beautygloss, en later ook Miss Lipgloss, die in handige filmpjes uitleggen hoe je smokey eyes kunt maken, of hoe je je wenkbrauwen moet epileren. Ik schreef daar al eens over, en nu ik dat blogje terug lees, weet ik weer hoe verslaafd ik was.

Daarnaast was ik ook een tijdje verslaafd aan online klaverjassen, ouwe afleveringen Sex and the City kijken en streetstyleblogs bekijken, zoals The Sartorialist.

Als een dood boompje
En van The Sartorialist is het maar een kleine stap naar mijn volgende verslaving: modemeisjesblogs. Meisjes die zich elke dag laten fotograferen, gewoon om te laten zien wat ze vandaag dragen. De meisjes staan dus elke dag ergens op straat (verdacht vaak in Amsterdam, en dan denk ik: wat is er mis met Schagen?) en daarbij nemen ze de houding van een dood boompje aan. Met de schouders een beetje naar beneden en een licht dromende, peinzende blik in de ogen.

En daar staat dan dus onder dat de broek die ze draagt van ZARA is, maar dat shirt is dus een echte Filippa K. en die schoenen zijn schoenen van Acne die ze al jáááren wilde.

Stom, maar toch ook gaaf
Ik vind dat eigenlijk heel stom. Want wie maakt er nou elke dag zo’n foto van zichzelf? En dan er heel stoer bijzetten wat voor designkleren je allemaal hebt. Doe normaal. Maar, en nu komt het gekke, ik kijk dus wel elke dag bij After DRK en This Chick’s Got Style. Als ik ze zo stom vind, waarom DOE ik dat dan? Ik ben een vat vol tegenstrijdigheden, zoveel is zeker. Want ik vind die meiden er dus altijd echt heel gaaf uitzien.

This Chick’s Got A Regenpak
En nu wil ik zelf ook zo’n site beginnen. Met mijn outfit van de dag. Maar dan trek ik gewoon elke dag mijn regenpak aan. En dan ga ik ook zo met de schouders naar beneden staan, en een beetje dromerig kijken. In mijn regenpak. Ik noem de site ‘This Chick’s got a regenpak’. Ik hoop dat het net zo groot succes wordt.