Een tikkie enger dan ‘Undercover’ is de nieuwe thrillerserie ‘Lieve Mama’

lieve mama videoland rifka lodeizen

Hoe lang is het geleden dat je een serie keek die jou opslokte? Een serie waarbij je op het puntje van je stoel zat, moest nagelbijten en je ogen hypnotiserend op het scherm richtte? Zet je schrap voor de Videoland-serie ‘Lieve Mama’. 

De trailer van deze nieuwe serie belooft namelijk een hoop goeds. Op een enge beat die langzaam je oren insluipt, hoor je de stem van hoofdpersonage Helen (Rifka Lodeizen, Judas) zich hardop afvragen:

Mijn kinderen zijn het allerbelangrijkste in mijn leven. 
Ik wil gewoon dat ze gelukkig zijn. 
En ik doe alles om ze te beschermen.
Alles. 
Hoe ver ga jij?

En dan klinken er een aantal geweerschoten, die de sluipende beat doen verdwijnen en je wakker schudden. Waar is Helen zo bang voor?

Lieve Mama: van boek naar serie

De thriller Lieve Mama is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Esther Verhoef. Het draait daarin om het stel Helen (Rifka Lodeizen, Judas) en Werner (Guy Clemens, De 12 van Oldenheim), die samen een zorgeloos leven leiden met hun drie kinderen. Dan laat de achttienjarige Ralf (Shahine El Hamus, De belofte van Pisa) zich meesleuren in een crimineel plan, waarbij hij een overval plant op het huis van Helen en Werner.

Horrorscenario

Vanaf dat moment ontvouwt zich een horrorscenario. Als Helen thuiskomt, lijkt er op het eerste gezicht niets aan de hand tot ze haar man in strijd ziet met een overvaller. Dan volgt er een schot. Ralf – die buiten op de uitkijk stond – en Helen zijn vanaf die bewuste avond voorgoed met elkaar verbonden. Dat weten ze alleen weten zelf nog niet. De serie vertelt het verhaal vanuit zowel het perspectief van Helen en Werner, als van hun zoon.

Cast

Naast de klinkende, hierboven genoemde namen zijn er ook rollen voor niemand minder dan Barry Atsma (Klem), Bianca Krijgsman (De Luizenmoeder) en Ergun Simsek (Mocro Maffia).

Aftellen!

Het boek, waarvan inmiddels meer dan 225.000 exemplaren zijn verkocht, won in 2016 de Gouden Strop en werd in 2015 genomineerd voor de NS Publieksprijs. De thrillerserie Lieve Mama, die uit zes afleveringen bestaat, is vanaf 15 oktober te zien via streamingdienst Videoland.

Bekijk de spannende trailer hieronder.

 

View this post on Instagram

 

Bereid je voor op Lieve Mama. Vanaf 15 oktober in 1 keer te zien.

A post shared by Videoland (@videolandonline) on

Ben jij niet zo van de thrillers en hou je meer van Sex and the City-feelings?
Check dan Emily in Paris, die volgens VIVA’s Lise alle juiste snaren raakt

Bron: Flaironline.nl
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.