Thuiswerken met hindernis: waarom je kat op je toetsenbord gaat zitten

kat toetsenbord

Hoewel je huisdier waarschijnlijk het hartstikke gezellig vindt dat je vaker thuis bent – zo was er een teckel die iets té enthousiast had gekwispeld – brengt het ook een nieuwe hindernis met zich mee. Want terwijl jij hard aan het werk bent, kruipt je kat continue op het toetsenbord. Maar waarom doet je pluizenbol dit?

Lees ook:
Poezelig leuk: deze kat is de nieuwste internethit

Huisdierenexpert Arden Moore verklaart aan PetMD waarom het toetsenbord nu zo’n lekkere plek is. ‘Ze zijn warm, voelen grappig als je erop zit en – misschien wel het belangrijkst – ze zitten tussen jou en je beeldscherm in.’ Want ja, een focus op iets anders dan je poezelige huisdier? Dat kan natuurlijk niet.

Kat toetsenbord

Het heeft ook alles te maken met territoriaal gedrag. Dierengedragsdeskundige Amy Shojai legt uit aan Inverse: ‘De laptop ligt op je schoot en dat is kattenterrein. Je staart er constant naar, terwijl de kat liever heeft dat je hem aandacht geeft. Dus gaat hij tussen jou en je scherm in zitten.’

Prooi

En ja, basically ben je door je stille, gefocuste houding ook een soort prooi voor je kat. Het jagersinstinct komt daardoor naar boven. De oplossing? Je kat juist níet wegduwen, maar even spelen met de pluizenbol. Zo heb jij meteen een break en zal je huisdier tevreden misschien wel ergens anders gaan liggen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: Metro | Beeld: Unsplash
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!