‘Tiger King’s dierenpark gaat sluiten: ‘Wil dieren niet meer tentoonstellen’

tiger king spin-off

Jeff Lowe, die de dierentuin van Tiger King Joe Exotic overnam, heeft besloten het park te sluiten. In een verklaring op Facebook schrijft hij dat hij de dieren niet langer voor het publiek wil tentoonstellen.

Dit besluit komt niet geheel uit de lucht vallen. Eerder kreeg Lowe al van het ministerie van Landbouw te horen dat zijn Greater Wynnewood Exotic Animal Park drie weken dicht moest.

Lees ook: Oei ‘Tiger King’s Carole Baskin aangeklaagd

In de Netflix-serie Tiger King is te zien hoe Lowe mede-eigenaar van het dierenpark van Exotic wordt en deze overneemt als Exotic – (let op, spoiler) – voor 22 jaar achter de tralies verdwijnt voor het inhuren van iemand om zijn rivaal Carole Baskin om het leven te brengen.

Dierenrechtenactivisten

Het dierenpark dat in handen is van Lowe stond al onder druk door kritiek van dierenrechtenactivisten en inspecteurs. Lowe benadrukt dat hij zelf besloot niet meer open te gaan na de verplichte sluiting van drie weken.

‘Ik wil de dieren niet langer aan het publiek tonen. Daar zijn we al weken over in gesprek’, schrijft hij. Hij zegt zijn advocaten nog steeds hun werk te laten doen om te bewijzen dat de opgelegde sluiting onrechtmatig is. Lowe zegt dat de dieren privé-eigendom blijven en dat het nieuwe park dat hij wil openen enkel een filmset zal zijn voor Tiger King-gerelateerde content.

Overname

In juni werd bekend dat Baskin, die eerder een gerechtelijk geschil had met Exotic over het gebruiken van haar merknaam, de grond waarop het park zich bevindt mag overnemen. Dit besloot de rechter omdat Exotic de schadevergoeding die hem was opgelegd niet kon betalen.

Seizoen 2

Of het ooit stil wordt in Tiger King-land? Waarschijnlijk niet. Er zit zelfs een tweede seizoen aan te komen. Maar Tiger King zou Tiger King niet zijn zonder het nodige gedoe. Carole Baskin wil namelijk wel meedoen, mits ze rijkelijk betaald wordt. Ze zou een bedrag rond de 1 miljoen pond willen, 1.103.368 euro. Oeps…

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: NU.nl | Beeld: Tiger King