Dat belooft wat: er komt een spin-off show van Tiger King

tiger king spin-off

Toen het coronavirus uitbrak waren er maar weinig dingen die de tongen zo los hebben gemaakt als Netflix-documentairereeks Tiger King. We waren in de ban van Joe Exotic en de wereld van de Amerikaanse privédierentuinen. Hoewel we het bizzare verhaal nog maar net verwerkt hebben, dient het volgende nieuws zich alweer aan: er komt een heuse spin-off show.

Met jawel: de spraakmakende Jeff Lowe.

LEES OOK:
Waarom zijn we zo fan van ‘Tiger King’ en Joe Exotic?

Wie was Tiger King’s Jeff Lowe ook alweer?

Jeff Lowe kwam in Tiger King naar voren als Joe Exotic’s voormalig business partner. De twee begonnen samen met het bouwen van Joe’s GW ZOO, die toen zelf enkel nog investeerder was. Inmiddels zit Joe in detentie en werd onlangs bekendgemaakt dat de tijgerdierentuin wordt overgenomen door rivale Carole Baskin.

Een spin-off van Jeff Lowe

En dat is precies de reden waarom Jeff nu zijn eigen zoo bouwt, genaamd Tiger King Park in Oklahoma. Hier worden de dieren uit Joe’s oude zoo ondergebracht. Volgens Jeff zal de spin-off gaan over zijn relatie met Joe Exotic, maar ook over het runnen van zijn eigen tijgerpark. ‘In de show komt onze kant van het verhaal naar voren, waar we ook bewijs voor hebben. En natuurlijk gaat de show ook over het verhuizen van de tijgers van Joe’s dierentuin naar de nieuwe zoo. Daarnaast gaat het over de dagelijkse struggle van het runnen van een dierenpark, het vinden van goede medewerkers en de strijd tegen groepen die opkomen voor de rechten van dieren’, vertelt Jeff aan People.

In productie

Het is nog gissen wanneer de show op Netflix te zien zal zijn, maar de voorbereidingen zijn intussen al begonnen. ‘De show is nu in voorproductie’, aldus Jeff Lowe. ‘Het is lastig om een crew samen te stellen en ze allemaal hier te krijgen, terwijl ze in hotels verblijven, nu met COVID-19. Het is moeilijk, maar ik denk dat het nog maar een paar weken duurt tot we starten met het grotere camerawerk.’

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: People