Tijd voor horror: deze films en series verschenen afgelopen week nieuw op Netflix

Annabella

Toe aan een beetje horror? Dan heb je geluk. Annabelle: Creation staat namelijk nu op Netflix. En er verschenen in de afgelopen week nog veel meer titels op de streamingservice.

Series

Jessica Jones
Het allerlaatste seizoen ooit van een Marvel-serie op Netflix (ze zijn namelijk allemaal gecanceld) staat sinds deze week online in de vorm van Jessica Jones seizoen 3. Deze alcoholverslaafde superdetective staat ook deze reeks weer oog in oog met een nieuwe, dodelijke psychopaat. Ook moet ze leren omgaan met haar ex-beste vriendin Trish Walker, die net als Jessica het superhelden-pad kiest.

Yankee
Een meedogenloze, Spaanstalige politieserie over een man uit Arizona die steeds verder verwikkeld raakt in de Mexicaanse drugswereld. Door zijn moderne ideeën valt hij wel in de smaak bij de drugsbaronnen. Een aanrader voor Narcos-fans.

Trinkets
Een gloednieuwe serie over drie meiden die elkaar ontmoeten op een Shoplifters Anonymous-groep. Ze zijn alle drie verslaafd aan diefstal. Die gedeelde ‘passie’ brengt ze alleen maar dichter bij elkaar. Tegelijkertijd moeten ze wél aan hun problemen blijven werken.

Aggretsuko
Seizoen 2 van Netflix-Original-anime Aggretsuko over de gefrustreerde rode panda Retsuko is deze week toegevoegd. Ze probeert haar saaie kantoorbaantje te vergeten door stiekem elke avond death metal te zingen in een karaokebar. Door vrienden leert ze voor zichzelf op te komen. Zin in meer goede Netflix-shows? Dit zijn de 10 beste nieuwe Netflix-Originals van 2019.

Zone Blanche
De Frans-Belgische misdaadserie Zone Blanche, ook wel bekend als Black Spot, keerde deze week terug met het tweede seizoen. Verwacht ook nu weer een spannend kat-en-muisspel tussen politie en mysterieuze criminelen in een nogal duistere setting.

Jinn
Een Arabische bovennatuurlijke dramserie over een groepje tieners dat probeert hun oude stad Petra te redden van de ondergang. De mysterieuze, maar krachtige entiteit Jinn heeft ’t namelijk op ze gemunt.

Leila
Een nieuwe Indiase serie met een dystopische setting. Het verhaal van Leila speelt zich af in de nabije toekomst en focust op moeder Shalini. Ze verbreekt – ondanks het onderdrukkingsregime in haar land – de regels om haar vermiste dochter te vinden.

The Alcàsser Murders
True crime zoals je gewend bent van Netflix.  Dit keer zie je het hartverscheurende verhaal van drie jonge vrouwen die gemarteld, verkracht en vermoord werden in het Spaanse dorpje Alcàsser. De enige verdachte die de politie op het oog heeft, is nog altijd voortvluchtig.

Charité At War
Focust op het personeel van het Charité-ziekenhuis in Berlijn circa 1943. Hoe gaan de medewerkers om met de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog en de gruwelijke ‘rasverbetering’-experimenten van de nazi’s?

Unité 42
Belgische dramaserie over een agent die weduwnaar is. Samen met een voormalig hacker vormt hij een speciale cybercrime-afdeling die op jacht gaat naar digitale terroristen die België teisteren.

Bekijk hier alle films en series die in juni naar Netflix komen.

Films

Dunkirk
Grootse oorlogsfilm van Chrisopher Nolan (The Dark Knight) die maar liefst drie Oscars won. Dunkirk vertelt het verhaal van De slag om Duinkerke, waarbij ruim driehonderdduizend Engelse militairen geëvacueerd moesten worden aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. 

Annabelle: Creation
Een prequel die zich afspeelt in hetzelfde horroruniversum als The Conjuring en zijn spin-offs. In Annabelle: Creation zie je hoe de demonische pop uitgroeide tot zo’n gevreesd horroricoon. Weet jij niet meer precies hoe het allemaal zit? Bekijk hier wie wie is in het Conjuring-universum.

Murder Mystery
Comedysterren Jennifer Aniston en Adam Sandler slaan de handen weer ineen voor de klassieke ‘whodunnit’-film Murder Mystery. Zoals de naam al doet vermoeden gaan de personages van Aniston en Sandler, het koppel Audrey en Nick Spitz, op onderzoek uit. Tijdens hun Europese huwelijksreis stuiten ze namelijk op een mysterieuze moord. Voor meer goede Netflix-films bekijk je de lijst met de 10 beste Netflix Original-films ooit.

Shaft
Klassieker Shaft (2002) is het vierde deel in de bekende actiethrillerreeks. Deze keer staat Samuel L. Jacksons John Shaft II in de spotlights als harde detective. Hij is het neefje van de legendarische agent John Shaft I (Richard Roundtree). 28 juni brengt Netflix het nieuwe, vijfde deel uit (dat ook Shaft heet).

Docu

Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story By Martin Scorsese
Meesterregisseur Martin Scorsese (The Wolf of Wall Street, The Departed) is een enorme Bob Dylan-fan. Hij ontleedt in Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story zijn idool op minuscule wijze en zoomt in op de herfst van 1975. Scorsese kreeg voor zijn docu zelfs de medewerking van Dylan zelf, die voor het eerst in een decennium een tv-interview geeft. 

Life Overtakes Me
Heftige documentaire over vluchtelingenkinderen in Zweden. Door hun vele trauma’s trekken honderden van deze kinderen zich na alle ellende terug in een soort comateuze toestand, het zogenoemde ‘terugtredingssyndroom’. Life Overtakes Me brengt enkele getroffen gezinnen in beeld.

Oprah Winfrey Presents: When They See Us Now
De aangrijpende miniserie When They See Us staat sinds een aantal weken op Netflix en maakt enorm veel los. Het verhaal over de Central Park Five – vijf gekleurde jongens die ten onrechte werden vastgezet voor een verkrachting die ze nooit pleegden – krijgt bij Oprah Winfrey een vervolg. Ze spreekt met de jongens zélf, die inmiddels volwassen mannen zijn, en praat met de makers van de serie.

Bron: Superguide.nl

Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!