Minder erin, minder eruit: 5 tips voor een geminimaliseerde kledingkast

geminimaliseerde kledingkast

Een geminimaliseerde kledingkast met alleen maar kleding waar je écht blij van wordt. Fijner voor je portemonnee, scheelt keuzestress en is beter voor het milieu. Hoe zorg je ervoor dat je minder vaak een zak met afdankertjes moet kwijt zien te raken? Vijf tips van Marieke Eyskoot, expert op het gebied van duurzame kleding.

Buy less, choose well

Een gevleugelde uitspraak van de bekende modeontwerper Vivienne Westwood. Zij neemt geen gelegenheid onbenut om mensen op het hart te drukken om geen vijf shirtjes van tien euro te kopen, maar te investeren in één stuk waar je écht blij van wordt. Kwaliteit boven kwantiteit dus.

Stel jezelf deze vragen

Wist je dat 70% van de Nederlandse vrouwen één keer per maand een miskoop doet? Dit voorkom je door jezelf vooraf twee vragen te stellen: draag ik dit over vijf jaar nog? En: kan ik het op minimaal vijf manieren combineren met wat ik al heb? Nee en nee geantwoord? Hup, terug aan het rek.

Ken je smaak

Trendgevoelige kleding ben je snel zat. Zorg dat je weet welke kleding goed bij je lichaamstype past. Over welke kledingstukken krijg je complimenten? Van welk kledingstuk word je écht blij als je het weer aantrekt? Kortom: ken je stijl.

Sla aan het rekenen

Goedkoop is duurkoop. Staar je niet blind op het prijskaartje, maar reken uit wat de prijs is per keer dat je het draagt. Een dure jas die je vijf jaar lang elke winter aantrekt, is een slimmere aankoop dan een goedkoper exemplaar dat er na één seizoen niet meer mooi uitziet.

Weten wat er met je oude kleren gebeurt nadat je ze in de kledingcontainer, kringloopwinkel of de grijze kliko buiten hebt gedumpt? Lees het hier.

 

Abonnee worden of een losse editie van VIVA bestellen? Klik hieronder:

»Bestel VIVA online | Klik hier «