7x tips voor de beste deals op eBay

shoppen ebay

Stiekem worden we altijd een beetje jaloers wanneer een vriendin een tof item voor weinig heeft gescoord op eBay. Waarom lukt jou dat nou nooit? Met deze tips wordt jouw treasure-jacht een stuk makkelijker!

Verkeerd gespelde woorden

Jij bent niet de enige die weleens een spel- of typefoutje maakt. Ben je op zoek naar pumps van Manolo Blahnik? Zoek dan ook gerust op ‘Manolo Blanick’ of ‘Mannolo Blanik’. Je hebt een stuk minder competitie op verkeerd gespelde woorden, dan op merknamen die wel juist zijn gespeld. De website ‘Fat fingers’ geeft zelfs suggesties van fout gespelde woorden!

Buy it now or cry later

Sommigen gebruiken eBay omdat ze een kick krijgen van het bieden, anderen willen gewoon een goeie deal scoren. Als je tot die laatste groep behoort, filter je items dan op ‘buy it now’. Je krijgt dan alleen producten te zien die je direct kan kopen, zonder een bod te hoeven doen tegen andere kopers.

Nachtbraker

Probeer je die geweldige tas via de eBay-veiling binnen te slepen? Doe dit dan niet om 20.00 uur ’s avonds, wanneer menig koper zich op de site bevindt. Probeer het om 2.00 uur ’s nachts of wanneer iedereen aan het paasdiner zit. Ja, je moet er wel wat voor over hebben.

Betaal niet te veel

Voordat je je geld uitgeeft aan die mooie schoenen, is het slim om de verkoopprijzen van vergelijkbare producten te checken zodat je weet of je niet te veel betaalt. Zoek naar het item, en selecteer aan de linkerkant ‘sold items’. Op deze manier kan je de prijzen die eerdere kopers hebben betaald voor het product vergelijken met de prijs die de verkoper aan jou vraagt. Van daaruit kan je beter onderhandelen of besluiten om verder te kijken.

Blijf up to date

Ben je op zoek naar die ene jurk en is ie op het moment dat je aan het zoeken bent niet beschikbaar of vind je ‘m nog veel te duur? Je kunt een melding inschakelen zodat je direct weet wanneer het item wél beschikbaar is. Vul je zoekterm in en klik op ‘follow this search’. Wanneer het product beschikbaar is of in prijs is gedaald, ontvang je een e-mail.

Betaalmethode

Voordat je een aankoop doet op eBay check je natuurlijk bij wie je koopt, maar om extra veilig te zijn betaal je op eBay met PayPal. Op die manier ben je gedekt door eBays’ geld-terug-garantie, wat inhoudt dat je veel meer kans hebt om je geld terug te krijgen wanneer er iets mis is met je aankoop.

Afdingen mag

Het werkt niet bij iedere verkoper, maar het kan zeker geen kwaad om te onderhandelen over de prijs of verzendkosten.

Bron Pure Wow | Beeld iStock