Titanic-koppel Leonardo DiCaprio en Kate Winslet zamelen geld in voor zwangere kankerpatiënte

leonardo dicaprio kate winslet kankerpatiente

Acteurs Leonardo DiCaprio en Kate Winslet zijn onlosmakelijk verbonden aan de Titanic. In de film speelden de twee de hoofdrollen van Jack en Rose: het filmkoppel dat jaren na de première nog altijd hartstikke populair is, zo blijkt uit de actie die Kate en Leonardo hebben opgezet.

De acteurs veilden drie etentjes met Jack en Rose om geld in te zamelen voor de Britse Gemma Nuttal die een een agressieve vorm van kanker op haar eierstokken bleek te hebben terwijl ze zwanger was. Met de actie haalden de twee bijna een miljoen euro op.

Geen behandelingen

De zieke Gemma besloot geen behandelingen te ondergaan, omdat het leven van haar ongeboren kindje dan beëindigd zou worden, zo vertelde Kate in de talkshow This Morning. Na haar zwangerschap moest ze geloven aan dure operaties; de kanker keerde niet één maar twee keer terug.

Eierstokkanker

Kates moeder is overleden aan eierstokkanker, waardoor het verhaal van Gemma haar extra aangreep. ‘Terwijl ik online zocht naar behandelingen voor mijn eigen moeder, kwam ik een petitie tegen voor Gemma, die geld inzamelde voor een peperdure behandeling’, aldus de actrice. ‘Een vrouw van 28 met een klein kindje, dat ging bij mij door merg en been. Nadat ik haar moeder had gebeld, dacht ik: nu is het tijd om mijn vriend Leo in te schakelen.’ Leonardo kwam met het idee om hunzelf te veilen als Titanic-koppel en samen met de hoogste bieder te dineren bij een fundraiser van de Leonardo DiCaprio Foundation, wat een prachtige donatie opleverde.

Dankbaar

Gemma kon eerst niet geloven dat deze actie écht voor haar was opgezet. ‘Maar toen Kate mij persoonlijk belde, had ik door dat het echt waar was’, aldus Gemma. ‘Kate is zelf moeder en begrijpt als geen ander hoe het is om een zieke moeder te hebben. Ik kan haar en Leonardo niet genoeg bedanken.’

Bron Telegraaf | Beeld ANP