Willen we zien: Tom Hardy leest kinderen voor

tom hardy

Zagen we gisteren onze Koningsdag 2020 officieel in duigen vallen, nu rijst daar hoop aan de horizon. De horizon aan de andere kant van de Noordzee weliswaar, want op 27 april gaat Tom Hardy voorlezen op Cbeebies, het kleuterkanaal van de BBC. 

Tom Hardy leest voor

En dat vinden we leuk. Hardy is namelijk niet alleen een genot om naar te kijken, naar zijn kalme stem inclusief Brits accent luisteren geeft ons ook rooie oortjes.

De acteur, die vooral bekend is van zijn rollen in Mad Max: Fury Road, Peaky Blinders en The Revenant, heeft al eens eerder voorgelezen. Ook in 2016 las hij al eens voor op de Britse zender. Die fragmenten werden toen miljoenen keren gestreamd. Zou het komen omdat Hardy zelf twee jonge kinderen heeft, of omdat Tom Hardy gewoon heel goed met woorden is?

Lees ook: Deze Expeditie Robinson-kandidate is al bijna 7 maanden zwanger

Koningsdag in Nederland

Zoals al te verwachten viel, werd gisteren aangekondigd dat Koningsdag dit jaar een alternatieve invulling krijgt vanwege het coronavirus. Koningsdag wordt Woningsdag, met onder meer een digitale kleedjesmarkt, brieven van kinderen voor de koning en een nationale toost. Dat meldt de Koninklijke Bond van Oranje Verenigingen (KBOV) eerder vandaag.

De KBOV roept iedereen op 27 april de vlag uit te steken. “Voor de jarige koning en voor elkaar. Voor het zorgpersoneel, voor de onderwijzers, voor iedereen die zich inzet voor de samenleving.” Ook is er de oproep of overal tussen 09.45 en 10.00 uur de klokken kunnen worden geluid, “als teken van verbinding, verdriet en vreugde”.

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.